Πανεύκολο παγωτό Σορμπέ φράουλα με 3 υλικά!!!

Υλικά

Για 10 άτομα

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό φρέσκες φράουλες
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό

 Εκτέλεση
 1. Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε μία μεσαία κατσαρόλα και τα βράζετε τα σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα σιρόπι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείστε τα κοτσάνια με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Βάζετε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το σιρόπι που έχει κρυώσει και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη.

2. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το παρασκευάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Αδειάζετε το σορμπέ σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη καλυμμένο με μεμβράνη μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το σορμπέ λιώνει πιο εύκολα από το παγωτό, οπότε πρέπει να το σερβίρετε αμέσως μόλις το βγάλετε από την κατάψυξη.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: