Πάλεψε με την ανορεξία, νίκησε και φωτογραφήθηκε γuμνή σε σοκαριστικές πόζες (φωτό)

Πάλεψε με την ανορεξία και τα κατάφερε. Και τώρα αναλαμβάνει δράση με έναν ομολογουμένως σοκαριστικό τρόπο. 

 

Η 30χρονη Αϊντα Εμελϊάνοβα με μια σειρά σκληρών φωτογραφιών, στις οποίες πρωταγωνιστεί η ίδια, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι οι γυναίκες «δεν είναι απλά ένα κομμάτι κρέας». 

Η Εμιλιάνοβα, η οποία έχει γεννηθεί στο Καζακστάν, ζει στο Λονδίνο και είναι μητέρα δύο παιδιών, έδωσε μια πενταετή μάχη (από τα 15 της ως τα 20) με την ανορεξία. Αρχή για να πάρει αυτό το άσχημο μονοπάτι στάθηκε η φράση που άκουσε από το ρωσικό πρακτορείο μοντέλων με το οποίο συνεργαζόταν ως έφηβη, ότι έχει πάρα πολύ λίπος. «Είχα πάει σε ένα πρακτορείο μοντέλων στη Μόσχα. Μου είπαν ότι είχα πολύ λίπος, ότι δεν ήμουν αρκετά καλή και ότι θα έπρεπε να κάνω πολύ γυμναστική και να μην φάω για μια εβδομάδα. Δεν είχα λίπος. Στενοχωρήθηκα πολύ, έπεσα στην ανορεξία. Το να σου πουν ότι δεν είσαι αρκετά καλός μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή», αναφέρει η ίδια. 

«Μια γυναίκα στη σύγχρονη εποχή, η οποία έχει εμμονή στην εικόνα, είναι δύσκολο να αποφύγει την αντικειμενοποίηση. Ακόμη και το 2015 οι γυναίκες δίνουν μάχη για την ισότητα και αγωνίζονται για να τις αντιμετωπίζουν οι άλλοι ως κάτι περισσότερο από εμπόρευμα ή ένα κομμάτι κρέας. Οι γυναίκες αρχίζουν τις πλαστικές σε νεαρή ηλικία, η ανορεξία αυξάνεται», προσθέτει η 30χρονη. 

«Θέλω να μεταδώσω το μήνυμα ότι είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα εξαιτίας της πίεσης σε όλα τα επίπεδα. Ομως σημασία έχει το πως αισθάνεσαι εσωτερικά. Ποτέ δεν μπορείς να γλιτώσεις από τον εαυτό σου, και μπορεί να είσαι το ίδιο δυστυχισμένη ακόμη και αν είσαι αδύνατη. Αν αισθάνεσαι καλά, θα λάμπεις από μέσα σου και θα φαίνεσαι όμορφη…». 

 www.iefimerida.gr 

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: