Παίδων: Εγκαταλελειμμένος δεκάχρονος προσπάθησε να πνίξει τη θεία του

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου ένα μικρό παιδί προσπάθησε να πνίξει τη θεία του.

Ο 10χρονος ήταν σε έξαλλη κατάσταση και άρπαξε τη γυναίκα από το λαιμό.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, η γυναίκα λιποθύμησε, ενώ παρενέβη νοσηλεύτρια για να λήξει το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ ο δεκάχρονος από το πρωί της Τετάρτης βρισκόταν σε ένταση και δημιουργούσε φασαρίες.

O Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι «το παιδί από το πρωί ήταν ανήσυχο, χτυπούσε όποιον έβρισκε μπροστά του, έσπαγε και πετούσε καρέκλες και κυνήγησε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με μια σπάτουλα που πήρε από ένα καρότσι καθαριότητας».

«Το απόγευμα που πήγε η θεία του να τον επισκεφθεί, άρχισε να της φωνάζει, τη χτυπούσε, την έβαλε κάτω, της έβαλε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό και προσπάθησε να την πνίξει. Η γυναίκα λιποθύμησε κι αν δεν ήταν εκεί μία νοσηλεύτρια η οποία επενέβη, θα είχαμε θρηνήσει θύματα».

«Το παιδί εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του και με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκε στο Παίδων προκειμένου να του γίνουν οι απαραίτητες παιδοψυχιατρικές εξετάσεις ώστε να μεταφερθεί σε ειδική δομή προστασίας. Δυστυχώς όμως ακόμη δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη προνοιακή μονάδα. Έτσι παραμένει στο νοσοκομείο και σπάει ό,τι βρει μπροστά του».

Ο δεκάχρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στις 17 Σεπτεμβρίου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: