Παιδιά που σιτίζονται μόνο με…ζάχαρη για να μην καταρρεύσουν – Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Αχαΐα

Παιδιά που σιτίζονται μόνο με...ζάχαρη για να μην καταρρεύσουν   Εκτός ελέγχου η κατάσταση   Αχαΐα

Κοντά στις οικογένειες της πόλης που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς βρέθηκαν να μην μπορούν να προσφέρουν ούτε τα βασικά στα παιδιά τους βρίσκεται ο σύλλογος Φωτεινό Αστέρι που προσπαθεί με τα προσφερόμενα από τους συμπολίτες να δώσει μια ανάσα ανακούφισης τουλάχιστον σε οτι αφορά ζητήματα σίτισης και παροχής ρουχισμού σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Κάθε Πέμπτη εκπρόσωποι του συλλόγου βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο όπου και συγκεντρώνουν γάλα, τρόφιμα και ρούχα.

Η κατάσταση στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει βγει εκτός ελέγχου.

Οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν στα παιδιά τους ούτε ένα ποτήρι γάλα. Μετά τις περιπτώσεις που ήρθαν στη δημοσιότητα με παιδιά που έτρωγαν μόνο μακαρόνια, πατάτες και χόρτα για να επιβιώσουν, μια ακόμη σοκαριστική υπόθεση καταδεικνύει την ανάγκη ο εθελοντισμός να προσφέρει τουλάχιστον αυτά που για άλλους είναι αυτονόητα.

Στην Πάτρα, ένα 6χρονο παιδάκι, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ανθρώπων του συλλόγου «Φωτεινό Αστέρι» σιτίζεται κάθε δυο …ημέρες (!) με μόλις ένα αυγό και μια φέτα ψωμί! Μια άλλη οικογένεια το μόνο που μπόρεσε να δώσει τις τελευταίες ημέρες στο παιδάκι της είναι…ζάχαρη για να μην καταρρεύσει.

Κι απ” οτι φαίνεται δυστυχώς… οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι ούτε μοναδικές…ούτε λίγες…

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: