Παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ψαροντουφεκά που έπιασε συναγρίδα 11 κιλών [φωτο]

Ο Βαγγέλης Λαγκώνας, ψαροντουφεκάς από τη Σιδηρούντα της Χίου, αναδείχθηκε ως παγκόσμιος ρέκορντμαν στην International Underwater Spearfishing Association (Διεθνής Ένωση Υποβρυχίου Αλιείας), καθώς έπιασε μια τεράστια συναγρίδα, βάρους 11 κιλών, βουτώντας σε βάθος 35 μέτρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα της IUSA, κολύμπησε μαζί με έναν φίλο του, τον Γιώργο, περίπου 100 μέτρα από το σκάφος. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε κατάδυση, με μια μεγάλη βουτιά από τα 22 έως τα 35 μέτρα. Ήταν περίπου 4 το απόγευμα της 26ης Ιουλίου 2017. Η θερμοκρασία της επιφάνειας ήταν 21 βαθμοί, αλλά φυσικά το νερό ήταν πολύ πιο κρύο βαθύτερα. Σε κάποια στιγμή εντόπισε πέντε, ίδιου μεγέθους, μεγάλες συναγρίδες.

Αφού πρώτα κρύφτηκε πίσω από έναν βράχο, είδε ότι ένα από τα ψάρια τον πλησίαζε. Τότε έριξε μια βολή με το ψαροντούφεκο και πέτυχε τη συναγρίδα στα βράγχια. Βγαίνοντας στην επιφάνεια, πρώτος ο φίλος του ο Γιώργος είδε το τεράστιο ψάρι. Ένας ακόμη φίλος τους, ο Βαγγέλης Καραμανλής, τους περίμενε στο σκάφος και τους φωτογράφισε.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: