Ουκρανία: Ζελένσκι και Μακρόν μίλησαν για την αποστολή της ΙΑΕΑ στη Ζαπορίζια

Συζήτηση off the record είχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τη νύχτα της Δευτέρας, με κεντρικό θέμα την αποστολή της ΙΑΕΑ στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ανέφερε το πρακτορείο RBC-Ukraine, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο Τύπου του Ζελένσκι Σεργκέι Νικιφόροφ.

«Ο Ζελένσκι είχε μια ανεπίσημη συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν… Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι ηγέτες των δύο χωρών συζήτησαν την αποστολή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στη Ζαπορίζια, το χρονοδιάγραμμά της, την υλικοτεχνική υποδομή και κυρίως θέματα ασφάλειας», ανέφερε το ουκρανικό πρακτορείο.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε ότι η αποστολή της Επιτροπής κατευθύνεται ήδη στον πυρηνικό σταθμό και θα φτάσει στο χώρο μέσα στην εβδομάδα. Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, ανέφερε στο RIA Novosti ότι η αποστολή περιλαμβάνει περίπου δώδεκα υπαλλήλους της γραμματείας του ΙΑΕΑ που ασχολούνται με θέματα διασφαλίσεων και πυρηνικής ασφάλειας. Συνοδεύονται από μια μεγάλη ομάδα προσωπικού του ΟΗΕ που ασχολείται με θέματα διοικητικής μέριμνας και ασφάλειας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: