Ουκρανία – Σολτς: Δεν θα δεχτούμε ποτέ πλασματικά δημοψηφίσματα για τα εδάφη της Ουκρανίας

Οι χώρες της Δύσης δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που ενδέχεται να διεξαχθούν στα «εδάφη της Ουκρανίας» για την ένταξή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, ξεκαθάρισε σήμερα ο Όλαφ Σολτς.

«Καταδικάζουμε τις προσπάθειες ενσωμάτωσης τμημάτων του ουκρανικού εδάφους με τη βία. Το μήνυμά μας είναι σαφές: όλα τα πλασματικά δημοψηφίσματα ή άλλες προσπάθειες αλλαγής του κράτους ή τμημάτων του ουκρανικού εδάφους δεν θα αναγνωριστούν ποτέ», δήλωσε ο Σολτς, σε μήνυμά του στη σύνοδο κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας στο Κίεβο, αποκλείοντας «λύσεις με διαπραγμάτευση» στο μέλλον, για το ίδιο θέμα.

Θυμίζεται πως οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ενταχθούν στη Ρωσία, ενώ δημοψηφίσματα για τον ίδιο λόγο σχεδιάζονται σε Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Ο Σολτς εγγυήθηκε, ακόμα, την υποστήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία. «Θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε όπλα με όπλα την Ουκρανία. Προωθούμε ένα νέο πακέτο, που περιλαμβάνει ένα σύγχρονο σύστημα αεράμυνας, εκτοξευτές ρουκετών και τόνους πυρομαχικών και συσκευές για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών» είπε ο Καγκελάριος.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: