Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, εάν βάλετε αυτά τα 20 αντικείμενα στο ψυγείο σας θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα!

11. Παρ’όλο που είναι φτιαγμένα από κερί, μπορείτε να τα καταψύξετε για να διαρκέσουν περισσότερο. Όποτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα, βγάλτε το από την κατάψυξη και ανάψτε το ως συνήθως.

12. Αβοκάντο

Με λίγη προετοιμασία, μπορείτε να το καταψύξετε κι αυτό. Κόψτε το στη μέση, αφαιρέστε την φλούδα και το κουκούτσι και βάλτε το μέσα σε μια πλαστική σακούλα.

13. Ρούχα

Αν έχει κολλήσει κάτι στα ρούχα σας, για παράδειγμα τσίχλα, βάλτε τα ρούχα σας στην κατάψυξη για λίγη ώρα, ώστε να μπορέσετε να το αφαιρέσετε πιο εύκολα.

14. Τυρί

Αν το τυρί σας είναι έτοιμο να χαλάσει, τρίψτε το και βάλτε το σε πλαστικά σακουλάκια στην κατάψυξη.

15. Μπανάνες

Μπορείτε να καταψύξετε τις μπανάνες με ή χωρίς την φλούδα. Η καλύτερη στιγμή είναι όταν είναι ώριμες (όταν έχουν καφέ σημάδια). Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε παγωμένες σε πολλά πιάτα, όπως κέικ, smoothie και μάφιν.

16. Πατάτες

Μπορείτε να καταψύξετε και τις πατάτες, αλλά πρέπει πρώτα να τις καθαρίσετε και να τις βράσετε για 5 λεπτά. Μετά βάλτε τις για 10 λεπτά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Μπορείτε να τις καταψύξετε μέσα σε μπολ ή πλαστικά σακουλάκια.

17. Γάλα

Ξέρατε ότι μπορείτε να καταψύξετε και το γάλα; Ο καλύτερος τρόπος είναι βάζοντας το σε παγοθήκη. Αν θέλετε να καταψύξετε ένα μπουκάλι γάλα, αφαιρέστε λίγο από πάνω, για να έχει χώρο. Όταν θέλετε να το ξεπαγώσετε, κουνάτε μια στο τόσο το μπουκάλι για να ανακατέψετε το νερό με το λίπος.

18. Τηγανίτες

Οι τηγανίτες θέλουν δουλειά για να φτιαχτούν, γι’αυτό μπορεί να μην θέλετε να κάνετε την διαδικασία συχνά. Μπορείτε να φτιάξετε παραπάνω και να καταψύξετε όσες δεν φάτε.

19. Μολύβι ματιών

Για τέλεια μύτη στο μολύβι ματιών σας, βάλτε το στην κατάψυξη.

20. Κρασί

Τι θα λέγατε για ένα δροσερό ποτήρι κρασί; Αν έχετε ανοίξει ένα μπουκάλι και δεν σκοπεύετε να το πιείτε όλο, τότε μπορείτε να το βάλετε σε μια παγοθήκη και να το καταψύξετε ως την επόμενη φορά.

Με αυτά τα κόλπα θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα. Μπορείτε ακόμη να καταψύξετε και τα φρούτα και λαχανικά εποχής και να τα χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε!

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: