Ολοκληρώθηκε το Δείπνο Κορυφής

Ολοκληρώθηκε το Δείπνο Κορυφής

Ολοκληρώθηκε το Δείπνο Κορυφής

Ολοκληρώθηκε πριν μερικά λεπτά το Δείπνο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου. Σε λίγη ώρα αναμένονται δηλώσεις του του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η επταμερής συνάντηση που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες που έφταναν στην Αθήνα ενώ ήταν σε εξέλιξη το δείπνο κορυφής, προανήγγειλαν μια σκληρή στάση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες η ΕΚΤ θα είναι αρνητική αίτημα της Ελλάδας να επιτραπεί η αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων ή σε επαναφορά του waiver που θα επέτρεπε τον απευθείας δανεισμό των ελληνικών τραπεζών από τη Φρανκφούρτη.

Εξίσου αρνητική είναι η στάση της και για το ενδεχόμενο να συναινέσει σήμερα για αποδέσμευση του 1,9 δισ. ευρώ που προέρχεται από κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα και το οποίο με τα σημερινά δεδομένα για να διατεθεί στην Αθήνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η πληροφορία ότι οι εταίροι εμφανίζονται να αμφισβητούν και την κοστολόγηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: