Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΛΠ

Eρώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας ετοιμάζονται να καταθέσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Α΄και Β΄Πειραιά.

Στην ερώτηση που υπογράφουν ο κ. Κώστας Δουζίνας και οι κυρίες Εύη Καρακώστα, Νίνα Κασιμάτη και Ελένη Σταματάκη ζητούν να κατατεθούν έγγραφα σχετικά με «το σύνολο της αρχικής προσφοράς τού τελικά επιλεγέντος επενδυτή, καθώς και την τελική – βελτιωμένη προσφορά του, τις προσφορές όλων των υπολοίπων επενδυτών, τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ με τις οποίες απορρίφθηκαν τυχόν άλλες υποβληθείσες προσφορές και η απόφαση ΔΣ ΤΑΙΠΕΔ με την οποία εγκρίθηκε η προσφορά του προτιμώμενου επενδυτή, συνοδευόμενες από αντίστοιχα πρακτικά, τις αποτιμήσεις της αξίας της ΟΛΠ ΑΕ, οι οποίες συντάχθηκαν από τους ανεξάρτητους εκτιμητές, επιλογής ΤΑΙΠΕΔ, φύλλα υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας των εκτάσεων που παραχωρούνται στον προτιμώμενο επενδυτή, πιστοποιητικά κυριότητας και μη διεκδίκησης των εκτάσεων που παραχωρούνται στον προτιμώμενο επενδυτή και απόφαση διοικητικού συμβουλίου ΟΛΠ ΑΕ με την οποία εγκρίνεται σχέδιο σύμβασης παραχώρησης».

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Δρίτσας με συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αυγή της Κυριακής» προκάλεσε αίσθηση λέγοντας: «Ένα είναι βέβαιο. Παρά τους ισχυρισμούς δεύτερης διαλογής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει το λιμάνι».

Πέρα από την στάση του υπουργού ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα κρατήσουν στην σχετική ψηφοφορία και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πειραιά, καθώς όπως και εκείνος έχουν εκφράσει την αντίθεση τους με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: