Οι Πατρινοί που κέρδισαν 4 εκ. δολλάρια για την start up εταιρία τους

Οι Πατρινοί που κέρδισαν 4 εκ. δολλάρια για την start up εταιρία τους

Ο λόγος για την εταιρεία Transifex, μια startup εταιρία από την Πάτρα που χάρη στη δημιουργία μιας πλατοφόρμας μεταφράσεων που απευθύνεται σε εταιρείες πληροφορικής, τις βοηθά να διαχειριστούν τη διάθεση περίπλοκων έργων λογισμικού σε δεκάδες γλώσσες και να έρθουν σε επαφή με μεταφραστές, βρήκε το δρόμο προς τη χρηματοδότηση.

Ακόμα και σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια ύψους 4 εκατ. δολαρίων στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης από την Toba Capital και VC επενδυτές όπως η Arafura Ventures και NEA καθώς και angel investors, όπως τον Ilya Sukhar — ιδρυτή και CEO της εταιρείας υποδομών Parse.

Tα 4 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να αξιοποιηθούν σε τομείς όπως το product development καθώς και για την ανάπτυξη του marketing και των πωλήσεων, ώστε να ενισχυθεί η πορεία της εταιρείας στην αγορά του localization automation.

Το Transifex ιδρύθηκε το 2009, αφού πρώτα είχε επωασθεί κατά τη συμμετοχή του ιδρυτή και CEO, Δημήτρη Γλέζου, στο Google Summer of Code.

Η εταιρεία είναι στην καρδιά της τόσο διεθνής όσο και ψηφιακή, με μηχανικούς σε δύο ηπείρους, πελάτες σε πάνω από 30 χώρες, παρέχοντας λύση σε πάνω από 17.000 έργα, με 170.000 χρήστες να τα τοπικοποιούν σε περισσότερες από 150 γλώσσες.

Να τονίσουμε μάλιστα το γεγονός ότι τέτοιο ενδιαφέρον επενδυτών δεν είναι πρώτη φορά που καταφέρνει να προσελκύσει η Transifex. To 2014 είχε προβεί και πάλι σε συμφωνία χρηματοδότησης από κορυφαίους διεθνείς επενδυτές ύψους 2,5 εκατ.δολαρίων.

Ο Δημήτρης Γλέζος, ιθύνων νους, μιλώντας στο Fortune για την πορεία της Transifex, τους ξένους επενδυτές και τα άμεσα σχέδια της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό aαναφέρει ότι αυτό που εντυπωσίασε του ξένους επενδυτές και κέρδισαν την εμπιστοσύνη τους ήταν το γεγονός ότι η εταιρεία του έχει καταφέρει ως τώρα να πετύχει μια σταθερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, χωρίς να χρειαστεί εξωτερικά χρήματα και παρά τις όποιες προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος εδραιώνει την ισχύ της και επεκτείνεται διαρκώς «Οι επενδυτές βλέπουν πολλές παραμέτρους σε μια εταιρεία πριν αποφασίσουν να επενδύσουν.

Στο στάδιο που βρίσκεται το Transifex, η ομάδα, οι πελάτες και ο ρυθμός ανάπτυξης είναι τα πιο βασικά. Το ότι το Transifex έχει σταθερά ανοδικά έσοδα είναι πολύ σημαντικό. Όπως λένε στo Silicon Valley‘’Revenue is the king” ».

Λόγω μάλιστα αυτού του ρυθμού ανάπτυξης οδήγησαν και στην διάκριση του Δημήτρη Γλέζου και την ένταξη του στην λίστα των 40 under 40 του Fortune Greece.

Μια διάκριση που όπως παραδέχεται και ο ίδιος αποτελεί αναγνώριση για την αγάπη που έχει βάλει η ομάδα του στην εταιρεία, και την αφοσίωση που έχουν δείξει όλοι στο να έχουν μια σημαντική επίδραση στον κόσμο. Αναφέρει συγκεκριμένα, «έγραψα τις πρώτες γραμμές του κώδικα του Transifex σαν εθελοντής στο έργο Fedora τη δημοφιλή διανομή Linux.

Οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης του Fedora δυσκόλευαν πολύ τη μετάφραση του λειτουργικού αυτού συστήματος σε πολλές γλώσσες. Έτσι γεννήθηκε το Transifex μια μεταφραστική πλατφόρμα για λογισμικό και ψηφιακό περιεχόμενο με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης. Ήταν όνειρο μου εξ αρχής το Transifex να γίνει δημοφιλές, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να φανταστώ να έχουμε μια εταιρεία με 32 άτομα σε δύο ηπείρους και τόσο μεγάλη επιρροή στον κόσμου του λογισμικού».

Το οικονομικό έτος 2014 έκλεισε με μεγάλη επιτυχία για την εταιρεία της Πάτρας το οποίο ενίσχυσε σημαντικά τη θέση του στην αγορά ως ένα από τα κορυφαία εργαλεία διαχείρισης περιεχομένου και συνεργασίας σε ψηφιακά έργα, με τις προσδοκίες για την τρέχουσα χρονιά να είναι ακόμα μεγαλύτερες. Δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης «Το 2015 σκοπεύουμε να διπλασιάσουμε σε μέγεθος την ομάδα μας στην Αθήνα.

Οι τρέχουσες ανοικτές θέσεις εργασίας μας μπορούν να βρεθούν στο www.transifex.com/jobs#athens».

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας ότι νιώθει αισιόδοξος και επιβεβαιώνει πως υπάρχουν ακόμα πολλές ευκαιρίες για τους Έλληνες start uppers στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. «Οι Αμερικάνοι λένε «The sky is the limit».

Πηγή: fortunegreece

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: