Oι επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων που ιδρύθηκαν από φοιτητές

Όχι, δεν είναι μόνο το Facebook!

Είναι αλήθεια πως αν μας ζητήσει κανείς να αναφέρουμε μία επιτυχημένη επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε από φοιτητές πανεπιστημίου, το πρώτο πράγμα που θα ερχόταν στο μυαλό μας θα ήταν (τι άλλο;) το Facebook.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμη εταιρείες που αξίζουν δισεκατομμύρια δολάρια και στήθηκαν από φοιτητές, οι οποίοι στη συνέχεια τις εξέλιξαν σε κολοσσούς του κλάδου τους!

INSOMNIA COOKIES

 Ιδρυτής: Σεθ Μπέρκοβιτς

Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία

Όταν ο Σεθ Μπέρκοβιτς ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 2003, οι επιλογές για να ικανοποιήσει κανείς τη βραδινή του λιγούρα για γλυκό ήταν περιορισμένες. Έτσι, άρχισε να ψήνει τα δικά του μπισκότα, τα οποία στη συνέχεια άρχισε να τα πουλάει σε μικρά πακέτα στους συμφοιτητές του.

Καθώς όλο και περισσότεροι φοιτητές αγόραζαν τα μπισκότα, ο Μπέρκοβιτς άρχισε να δοκιμάζει νέες συνταγές, καθώς και την παράδοση μπισκότων και εκτός πανεπιστημίου με τη βοήθεια φίλων του. Σήμερα, η Insomnia Cookies παραδίδει μπισκότα τις πολύ πρωινές ώρες σε 65 σημεία στις ΗΠΑ.

MODCLOTH

 Ιδρυτές: Σούσαν Κρεγκ Κόγκερ- Έρικ Κόγκερ

Carnegie Mellon

Το ζευγάρι που ο έρωτάς του ξεκίνησε από το σχολείο αποτελεί σήμερα το ιδρυτικό δίδυμο μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακού λιανεμπορίου ρούχων. Η Σούζαν έψαχνε έναν τρόπο να πουλήσει παλιά ρούχα που δεν χωρούσαν πια στην ντουλάπα της κι έτσι οι δυο τους έλειψαν για μία εβδομάδα από το σχολείο για να δειγματίσουν τα ρούχα και να ιδρύσουν μία πλατφόρμα στην οποία θα μπορούσε κανείς να βρει σχέδια και μεγέθη ρούχων που δεν βρίσκονται εύκολα στα καταστήματα. Μέχρι την αποφοίτησή τους, οι πωλήσεις της εταιρείας είχαν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

 REDDIT

 Ιδρυτές: Στιβ Χάφμαν – Αλέξις Οχάνιαν

Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια

Η εταιρεία Reddit ήταν μία από τις πρώτες startup που έκαναν την εμφάνισή τους μέσω του διάσημου προγράμματος Υ Combinator. Οι Στιβ Χάφμαν και Αλέξις Οχάνιαν ως γνήσιοι ιδρυτές startup εταιρείας γνώρισαν πολλές φορές την απόρριψη, πριν η ιδέα τους πάρει τελικά σάρκα και οστά. Για την ακρίβεια, ο συνιδρυτής του Υ Combinator, Πολ Γκράχαμ, τους πρότεινε να δουλέψουν πάνω σε έναν ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων, αυτό που στη συνέχεια εξελίχθηκε στο Reddit.

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: