Ουκρανία: Επί ποδός οι αρχές ασφαλείας – Φόβοι για ρωσικό χτύπημα ανήμερα της πρώτης επετείου της ρωσικής εισβολής

«Αστακός» θα είναι αύριο η Ουκρανία με τις αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για λόγους ασφαλείας καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου του Πούτιν στην εμπόλεμη χώρα με τον ίδιο να απειλεί το Κίεβο με νέες επιθέσεις. 

Σε ότι αφορά τα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας της χώρας ανακοίνωσε ότι από χθες εφαρμόζεται τηλεκπαίδευση ενώ οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να κάνουν τηλεργασία. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες σε κεντρικούς δρόμους, όπως αναφέρει το CNN.

«Τα σχολεία της Ουκρανίας έχουν λάβει οδηγίες να πραγματοποιήσουν μαθήματα μέσω του διαδικτύου, «ως προληπτικό μέτρο»,», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Παιδείας, Σέρχιβ Σκάρλετ. Συγκεκριμένα, στο Κίεβο, έχει αναπτυχθεί ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Οι μαθητές θα παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Η απόφαση λήφθηκε «λόγω της αυξημένης απειλής για βομβαρδισμούς και πιθανές προκλητικές ενέργειες, παραμονή της πρώτης επετείου από τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας. Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας θα εφαρμοστούν επίσης στην περιοχή της Χερσώνας δτη βορειοανατολική Ουκρανία.

Στα περισσότερα δημόσια κτίρια και τις επιχειρήσεις, θα εφαρμοστεί τηλεργασία, με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις υποδομής ζωτικής σημασίας. Η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και οι συναλλαγές σε τράπεζες και ταχυδρομεία θα είναι περιορισμένες ενώ οι αστυνομικοί θα αυξήσουν τις περιπολίες σε μέρη όπου θα μπορούσε να συγκεντρωθεί πλήθος.

Ωστόσο, τα κτίρια φιλοξενίας όπου οι πολίτες μπορούν να φορτίσουν τα κινητά τους και να ζεσταθούν, θα λειτουργήσουν κανονικά, όλο το εικοσιτετράωρο. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης Ιχόρ Τερέχοβ, έσπευσε να δηλώσει ότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα κάνουν αύριο οι ρωσικές δυνάμεις.

«Πολλοί άνθρωποι διερωτώνται: Τι θα συμβεί; Δεν μπορώ να τους πω τι θα συμβεί, γιατί εξαρτάται από τον αντίπαλό μας, τον εχθρό μας», υποστήριξε ο Ουκρανός δήμαρχος σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media. «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει (ο Πούτιν) στο κεφάλι του, κανείς δεν ξέρει», πρόσθεσε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: