Σερβία: Παραιτήθηκε βουλευτής γιατί έβλεπε π ορνό την ώρα συνεδρίασης

Την παραίτησή του υπέβαλε Σέρβος βουλευτής την Τρίτη μετά τη δημοσίευση βίντεο που τον δείχνει να κοιτάζει π ορνό κατά τη διάρκεια ταραχώδους κοινοβουλευτικής συνεδρίασης την περασμένη εβδομάδα.

Βίντεο που έγινε viral μετά τη δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τον Ζβονιμίρ Στέβιτς, 65 ετών, να παρακολουθεί π ορνό από το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια έντονων συζητήσεων για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Βελιγραδίου και του Κοσόβου.

Ο εν λόγω βουλευτής, βετεράνος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (κόμμα μειοψηφίας στον κυβερνητικό συνασπισμό), κατάγεται ο ίδιος από το Κόσοβο και είχε διατελέσει για ένα διάστημα υφυπουργός για την περιοχή που κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008.

Το περιστατικό προκάλεσε τις έντονες επικρίσεις του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) ενώ το ίδιο το κόμμα του βουλευτή ζήτησε την παραίτησή του.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, σημειώθηκαν ταραχές όταν βουλευτές της εθνικιστικής αντιπολίτευσης σηκώθηκαν για να υψώσουν πανό καταγγέλλοντας «προδοσία» προτού απωθηθούν από μέλη του SNS του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Σερβία και το Κόσοβο δέχονται έντονες πιέσεις από τη Δύση προκειμένου να συνάψουν συμφωνία ώστε να κατευναστούν οι τεταμένες σχέσεις τους καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η Σερβία συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, η οποία ανακηρύχθηκε από τo αλβανικό στοιχείο που πλειοψηφεί εκεί το 2008. Έχοντας την υποστήριξη της Ρωσίας και της Κίνας, η Σερβία εμποδίζει την Πρίστινα να γίνει μέλος σε μια σειρά διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: