Ο σκύλος με τη σακούλα στο στόμα που έγινε το σύμβολο επιβίωσης του τυφώνα στις ΗΠΑ

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία ενός σκύλου που κυκλοφορεί μόνος στο Τέξας εν μέσω του τυφώνα, κρατώντας με τα δόντια του τη σακούλα με την τροφή του, προκαλώντας έντονη συγκίνηση.

Ο Ότις, ο οποίος είναι γερμανικός ποιμενικός, έφυγε το βράδυ της Παρασκευής από το σπίτι του 65χρονoυ Σαλβαντόρ Σεγκόβια στην πόλη Σίντον του Τέξας που το φροντίζει για λογαριασμό του 5χρονου εγγονού του Κάρτερ ο οποίος έχει εκκενώσει την πόλη με τους γονείς του.

Ο κ. Σεγκόβια φώναζε τον Ότις και εκείνος δεν ερχόταν, και τότε κατάλαβε πως έφυγε από το σπίτι. Το πρωί του Σαββάτου διαπίστωσε ότι έλειπε και η τροφή του σκύλου και έτσι άρχισε να ψάχνει τη γειτονιά για να τον βρει.

Παράλληλα, τον είχε εντοπίσει μία γειτόνισσα, η οποία τον τράβηξε φωτογραφία με την σακούλα με την τροφή στο στόμα του. «Αυτός ο σκύλος περπατά γύρω γύρω από το Σίντον με μία σακούλα σκυλοτροφής μαζί του», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας, βάζοντας το hashtag #refugee (πρόσφυγας).

Τα ενδεχόμενα είναι δύο. Ο Ότις είτε πήρε την απόφαση να εκκενώσει το Σίντον φοβούμενος τον Τυφώνα, κάνοντας αρκετούς να τον αποκαλούν «σκύλο πρόσφυγα», είτε αποφάσισε να βοηθήσει ορισμένους φίλους του δίνοντάς τους τροφή.

Όπως και να έχει, η φωτογραφία έγινε viral και μέχρι σήμερα είχε, μόνο στο Facebook, 16.000 προβολές, 32.500 κοινοποιήσεις και χιλιάδες σχόλια.

 

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: