Ο πανεύκολος τρόπος να φτιάξεις λαχταριστές γαρίδες

Ως ένα από τα πιο λαχταριστά , οι γαρίδες αρέσουν στους περισσότερους. Μόνο που μοιάζουν μπελαλίδικες.

Είτε κατεψυγμένη είτε φρέσκια, η γίνεται με πολλούς τρόπους και στέφεται βασίλισσα σε όποια συνταγή κι αν μπει.

Ένας από τους γρηγορότερους και πιο απλούς τρόπους να τη φτιάξεις είναι να τη σοτάρεις στο τηγάνι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι γαρίδες, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μία κουταλιά βούτυρο, μία σκελίδα , 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφού καθαρίσεις τις γαρίδες, ιδανικά κόβεις με ένα ψαλίδι το κέλυφος κατά μήκος της ράχης και αφαιρείς πανεύκολα τη μαύρη φλέβα της ουράς, και τις στεγνώσεις καλά με χαρτί κουζίνας, είναι έτοιμες για το τηγάνι.

Σε ζεστό λάδι, προσθέτεις τις γαρίδες σε μέτρια φωτιά και τις αφήνεις για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Τις περιχύνεις με βούτυρο, σκόρδο, χυμό λεμονιού και μαϊντανό και είναι έτοιμες.

Αν φτιάξεις και μια , είσαι βασιλιάς…

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: