«Ο Νονός»: Νύχτες Σεπτεμβρίου στον Ant1 με την αριστουργηματική τριλογία του Κόπολα (trailer)

«Ο Νονός – The Godfather», η τριλογία του Francis Ford Coppola, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Mario Puzo, έρχεται το Σεπτέμβριο στον Ant1, στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου, στις 23:20 το βράδυ.

Η πρώτη ταινία, που έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 29 Σεπτεμβρίου 1972, ξεκινά στο τέλος του καλοκαιριού του 1945, στο σπίτι της φαμίλιας των Corleone, μιας Ιταλο-Αμερικάνικης οικογένειας μαφιόζων της Νέας Υόρκης. Πρωταγωνιστούν οι Marlon Brando και Al Pacino. Η ταινία θεωρείται μία από τις καλύτερες όλων των εποχών, ενώ η φράση, που είχε πει ο Don Vito Corleone (Marlon Brando): «I’m going to make him an offer he can’t refuse – Θα του κάνω μια προσφορά την οποία δε μπορεί να αρνηθεί», ψηφίστηκε ως η δεύτερη πιο αξιομνημόνευτη φράση στην ιστορία του κινηματογράφου.
Δύο χρόνια μετά (1974) κυκλοφόρησε το 2ο μέρος, με τους Al Pacino και Robert De Niro. Η ιστορία, συνεχίζοντας τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, επικεντρώνεται στον Michael Corleone (Pacino), τον νέο Δον της μαφιόζικης φαμίλιας των Corleone, ενώ εξιστορείται η πορεία του πατέρα του, Vito Corleone, (De Niro). Η δεύτερη ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, με κάποιους να υποστηρίζουν πως ήταν καλύτερη ακόμα και από την πρώτη. Προτάθηκε με 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ και ήταν το πρώτο sequel που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Από τα έξι Όσκαρ που κέρδισε περιλαμβάνονται αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Coppola, Β” Ανδρικού Ρόλου για τον Robert De Niro και καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου για τον Puzo. Ο Pacino κέρδισε το βραβείο BAFTA για τον Καλύτερο Ηθοποιό και κέρδισε υποψηφιότητα Όσκαρ στην ίδια κατηγορία.
Η τριλογία έκλεισε το 1990, με τον «Νονό 3» (Al Pacino, Diane Keaton και Andy Garcia), που πήρε ανάμικτες κριτικές. Η ταινία πραγματεύεται την προσπάθεια του Michael Corleone να βγάλει την οικογένεια του από το έγκλημα και να την μετατρέψει σε μία νόμιμη επιχείρηση.

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: