Ο Κρητικός που είναι ανύπαρκτος για το κράτος – Ζει σε καλύβα 15 τετραγωνικών δίπλα σε χλιδάτα ξενοδοχεία

Ο Κρητικός που είναι ανύπαρκτος για το κράτος   Ζει σε καλύβα 15 τετραγωνικών δίπλα σε χλιδάτα ξενοδοχεία

Εκατοντάδες άνθρωποι περνούν καθημερινά από την παλιά εθνική οδό στο ύψος του Πλατανιά στα της .

Ειδικά το χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες βλέπουν μιαν αποθήκη πάνω στο δρόμο ανάμεσα στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Μια αποθήκη που εδώ και 8 είναι το σπίτι ενός 64χρονου άντρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Nea tv, ζει από το 2006 στην Καλύβα των περίπου 15 τετραγωνικών χωρίς ρεύμα, ενώ οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου του έχουν παραχωρήσει το χώρο.

Ο ίδιος δηλώνει δεν έχει παράπονο, δε ζητά τίποτα από κανένα, αν και όσοι τον γνωρίζουν περνούν που και που να του αφήσουν λίγο ψωμί και φαγητό.

Ο 64χρονος έχει να εργαστεί 20 χρόνια και βρίσκει τον τρόπο για να βγάλει πολύ λίγα για να καλύψει τις ανάγκες του. Ο μόνος του φίλος ο Παναγιώτης, ο σκύλος του.

Για το ο κ. Μιχάλης είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ανασφάλιστος χωρίς κάρτες και φορολογικές δηλώσεις. Έχει μόνο την ταυτότητα του και τώρα προσπαθεί να βγάλει ένα επίδομα από την γιατί ακόμα και εκείνος που ζει εδώ και χρόνια όπως κάποιοι συμπολίτες μας που βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα σε ανάλογη θέση, δε μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του ανάγκες.

xespao

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: