Ο… άμπαλος Ντάνι Άλβες απαντά

Στο μυαλό πολλών ο Ντάνι Άλβες είναι ένας απλός αμυντικός που έχει την τύχη να βρίσκεται στην ίδια ομάδα με τον Λιονέλ Μέσι. Κάποιοι μάλιστα τον έχουν χαρακτηρίσει –εδώ και καιρό- τελειωμένο, χωρίς μέχρι στιγμής να τους έχει «δικαιώσει». Οι αριθμοί, επίσης, δεν φαίνεται να συμφωνούν με τα παραπάνω.

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα μίλησε στην Daily Mail για όλα, με βασικά όπλα του την ετυμολογία και το χιούμορ του.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής μετράει τις περισσότερες συμμετοχές ξένου στην Μπαρτσελόνα, ενώ οι τίτλοι που έχει κατακτήσει έως τώρα, 30 στο σύνολο, όχι μόνο είναι περισσότεροι από του Μέσι αλλά έχουν φτάσει εκείνους του Πελέ: «Μπορεί να μην είμαι ο Μέσι, αλλά όποτε εκείνος πάει στην τελετή της Χρυσής Μπάλας, με παίρνει μαζί του γιατί πάντα συμπεριλαμβάνομαι στην καλύτερη ομάδα της χρονιάς» τόνισε και συνεχίζει εξηγώντας: «Ίσως επειδή έχω έναν φίλο ανάμεσα στους κριτές. Μάλιστα του λέω πως πρέπει να παίρνει μαζί του στο γκαλά, γιατί όποτε το κάνει, κερδίζει».

Ο Άλβες έχει ακούσει πολλά για τις αμυντικές του ικανότητες, αλλά πλέον δεν φαίνεται να τον ενοχλούν ιδιαίτερα: «Χωρίς να αμύνομαι ιδιαίτερα σωστά, έχω παραμείνει 9 χρόνια στην Μπαρτσελόνα. Φανταστείτε τι θα είχα καταφέρει αν ήμουν καλός!».

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός περιγράφει τον εαυτό του ως «μέγα επιζών» στην ομάδα, σε σχέση με την κριτική που του έχει ασκηθεί κατά καιρούς, ενώ χρησιμοποιεί έναν πολύ χαρακτηριστικό τρόπο για να το εξηγήσει: «Οι επικριτές μου με έχουν πάντα κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να μεγεθύνεις το κακό χωρίς να μεγεθύνεις το καλό. Αν δεις τα @ρχ.. μου είναι τόσο μεγάλα (κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια του), αν τα βάλεις κάτω από τον μεγεθυντικό φακό θα γίνουν τόσα (κάνοντας την ίδια κίνηση με τα χέρια, αλλά μεγαλώνοντας την απόσταση μεταξύ τους)«.

Ο Ντάνι Άλβες μίλησε ακόμα και για την στιγμή της αποχώρησής του από το ποδόσφαιρο, η οποία θα έχει ακριβώς το στυλ του παίκτη: «Μην περιμένετε να βγει η είδηση ‘Ο Ντάνι ανακοινώνει πως αυτή είναι η τελευταία του σεζόν’. Θα βγω μια μέρα και θα πω: ‘Αυτό ήταν!’».

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: