Οι Ρώσοι πριν εγκαταλείψουν τη Χερσώνα έκλεψαν και τα… ρακούν

Το βίντεο το δείχνει καθαρά. Ενας Ρώσος εργαζόμενος στον ζωολογικό κήπο της Χερσώνας, ο Ολέγκ Ζούμπκοφ, κλέβει ζώα με τη βοήθεια στρατιωτών.

Πρώτα βάζει ένα λάμα μέσα στο φορτηγό και μετά αρπάζει ένα ρακούν από την ουρά πριν το ρίξει και αυτό μέσα σε κλουβί στο φορτηγό. Σε άλλο βίντεο φαίνονται οι Ρώσοι να κλέβουν ένα ζευγάρι λύκων για να τους μεταφέρουν στην Κριμαία σε ζωολογικό κήπο που ανήκει στον Ζούμπκοφ.

Συνολικά, αναφέρει η Daily Mail, επτά ρακούν, δύο λύκοι, ένα λάμα και ένας γάιδαρος κλάπηκαν από την Χερσώνα.

Ο Ζούμπκοφ, από την άλλη, είναι καταδικασμένος για αμέλεια με αφορμή περιστατικό κατά το οποίο μια τίγρη στον ζωολογικό του κήπο δάγκωσε και έκοψε το δάχτυλο ενός παιδιού μόλις ενός έτους. Αν και η ποινή του ήταν δύο χρόνια και τρεις μήνες, έμεινε στη φυλακή μόλις δύο μήνες με τον όρο να παραμείνει στην Κριμαία.

Ωστόσο, με τον πόλεμο βρήκε νέο ρόλο, να αρπάξει ζώα ως λάφυρα. Θα είναι μια δήθεν προσωρινή μετακόμιση στην ηλιόλουστη Κριμαία, όπως εξηγούσε ο ίδιος. Υπόσχεται δε να επιστραφούν τα ζώα στην Κριμαία όταν η Ρωσία καταλάβει εκ νέου την πόλη.

Πάντως αναφορές στις αρχές Νοεμβρίου μιλούσαν για απελπισμένους από την πείνα Ρώσους στρατιώτες που σκότωναν και έτρωγαν ζώα -καμήλες, καγκουρώ, πουλιά και λύκους- από τον ζωολογικό κήπο της Χερσώνας.

Την περίεργη κλοπή του ρακούν επισήμανε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, δίπλα σε πολύ περισσότερο σοβαρές κλοπές, έργων τέχνης, χειρογράφων και αρχαιοτήτων. Κλάπηκαν ακόμη και τα λείψανα του πρίγκιπα Ποτέμκιν, που είχε ταφεί στη Χερσώνα, αλλά και αγάλματα του ήρωα του 18ου αιώνα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: