Νομοθετική κανονικότητα και το επόμενο βήμα στον τουρισμό

Λίγες ημέρες πριν την επέτειο από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση ανεβάζει μεταρρυθμιστικές στροφές, ενώ η χώρα ετοιμάζεται την 1η Ιουλίου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της μετάβασης στη νέα κανονικότητα του κορονοϊού.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και από τα υπουργεία έχει ζητηθεί να παρουσιάσουν όποια νομοσχέδια έχουν έτοιμα, καθώς στόχος είναι η επιτάχυνση του νομοθετικού έργου. Η χρήση ΠΝΠ που είχε επιλεγεί το διάστημα της πανδημίας έχει σταματήσει και ήδη από τα τέλη Απριλίου είχε γίνει ο προγραμματισμός για την κατάθεση νομοσχεδίων μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δίνει μάχη για να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Η τουριστική κίνηση είναι ακόμη χαμηλή, ωστόσο σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη αυτό οφείλεται αφενός στο ότι οι Έλληνες συνήθως προγραμματίζουν διακοπές από τα μέσα Ιουλίου και μετά, ενώ οι πτήσεις από το εξωτερικό προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα απελευθερωθούν από Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι υποδομές καραντίνας και ήδη έχουν ξεκινήσει εκτεταμένοι έλεγχοι στα νησιά, όπου θα βρίσκονται υγειονομικά κλιμάκια για τους επόμενους τρεις μήνες. Με ΝΟΤΑΜ έχει ήδη οριστεί ότι όλοι οι επισκέπτες που θα έρχονται αεροπορικά στην Ελλάδα από το εξωτερικό μέχρι και τις 31 Αυγούστου, θα πρέπει να συμπληρώνουν ειδική φόρμα, ώστε οι αρχές να γνωρίζουν ολόκληρη τη διαδρομή τους. Και αυτό προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα επισκέπτες από περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο να φτάνουν Ελλάδα μέσω θεωρούμενων ως ασφαλών χωρών.

Τα δειγματοληπτικά τεστ δε θα γίνονται λοιπόν πλέον με μόνο κριτήριο εάν το αεροδρόμιο προέλευσης της πτήσης βρίσκεται σε ασφαλή υγειονομικά περιοχή. Αλλά οι ταξιδιώτες δύο ημέρες πριν πετάξουν για τη χώρα μας θα συμπληρώνουν μέσω υπολογιστή ή κινητού ειδική φόρμα με τα στοιχεία τους και δεδομένα όπως όχι μονο η χώρα προέλευσης, αλλά και ποιες άλλες χώρες επισκέφθηκαν το τελευταίο 15ήμερο. Οι αρχές λοιπόν θα γνωρίζουν ποιες αφίξεις πρέπει να ελεγχθούν και τα τεστ ανά πύλη εισόδου θα μοιράζονται ανάλογα με τον κίνδυνο που θα εκτιμάται ανά επιβάτη.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: