Νίκησε τα Χανιά, «κέρδισε» Τσίμιροτ, Σάμπο και Ζάιρο

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι ο ΠΑΟΚ θα περνούσε από τα Χανιά. Εύκολα ή δύσκολα. Στην προκειμένη περίπτωση εύκολα, κάτι που φαίνεται και από το τελικό σκορ της αναμέτρησης (6-2). Εκείνο που παρουσίαζε ενδιαφέρον ήταν η αγωνιστική παρουσία συγκεκριμένων παικτών.

Τσίμιροτ, Ζάιρο και Σάμπο είχαν την ευκαιρία να δείξουν ότι τελικά… ξέρουν μπάλα! Ο πρώτος ήταν το «Α και το Ω» της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ, είτε σαν «6αρι» είτε σαν «8άρι». Ο Ζάιρο έφτιαξε τρία γκολ και πέτυχε άλλο ένα, ενώ ο Σάμπο, βρήκε τρεις φορές δίχτυα και σε γενικές γραμμές ήταν σε πολύ καλή μέρα. Σε αυτούς προσθέστε και τους Μυστακίδη-Γκολάσα που ήταν αρκετά καλοί. Τι άλλο να ζητούσε άραγε ο Τούντορ από το σημερινό ματς.

Πάντως το παιχνίδι άρχισε στραβά για τον ΠΑΟΚ που… αγχώθηκε βλέποντας τους κρητικούς να «ανοίγουν» το σκορ μόλις στο 3’ με τον Σταματή. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Κι ας έπαιξε ο Δικέφαλος με πολλές αλλαγές.

Οι ευκαιρίες άρχισαν να χάνονται η μία μετά την άλλη για να φτάσουμε στο 20’ όταν κι έγινε το 1-1 από τον Ζάιρο, ενώ τρία λεπτά ο Σάμπο έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Και οι δύο σκόρερ, βρήκαν για πρώτη φορά φέτος δίχτυα σε επίσημο παιχνίδι, με τον Σλοβάκο να βάζει και δεύτερο στο 41’, όταν και ουσιαστικά το ματς… τελείωσε. Στην εκπνοή του ημιχρόνου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπριλάκης των Χανίων.

Το δεύτερο 45λεπτο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτηρά και ουσιαστικά το μοναδικό ενδιαφέρον ήταν η έκταση που θα έπαιρνε τελικά το σκορ. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ακόμη τρία γκολ με τον Μυστακίδη, τον Πέλκα και τον Σάμπο, είχε δύο δοκάρια (Τσίμιροτ, Αντόνις) και μερικές καλές ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Πάντως και τα Χανιά έβαλαν γκολ, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίτα, μειώνοντας προσωρινά σε 5-2.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: