Νίκησε ο Perez στο Baku και απειλεί τον Verstappen

Ο Charles Leclerc είναι πιο γρήγορος από όλους αλλά όχι και η Ferrari. Στον 4ο αγώνα της χρονιάς, στο Grand Prix Azerbaijan, ο Perez με τη χρήση του DRS πέρασε τη Ferrari σαν να ήταν σταματημένη ενώ ο Leclerc είχε κολλημένο το πόδι του στο γκάζι. Η Ferrari θέλει αλλαγές. Δεν μπορεί να συναγωνισθεί τις Red Bull.

Ας δούμε όμως τι έγινε στον αγώνα στο Baku που αυτή τη φορά δεν είχαμε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Με μόλις ένα Safety Car (πράγμα σπάνιο για το συγκεκριμένο Grand Prix), o Sergio Perez πήρε μία μεγάλη, καθαρή νίκη. Ο Μεξικανός κατάφερε να κερδίσει τόσο σήμερα όσο και στο χθεσινό (ανεξάρτητο από τον αγώνα) sprint, και να δείξει πως αξίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Verstappen τερμάτισε δεύτερος, με τον Leclerc τρίτο, τον Alonso τέταρτο και τον Sainz πέμπτο. Zhou και de Vries, οι δύο οδηγοί που εγκατέλειψαν, σε έναν αγώνα που κρίθηκε από το DRS στο οποίο γινόταν χρήση σε δύο σημεία της πίστας.

Τα πέντε φώτα έσβησαν και τα μονοθέσια ξεκίνησαν. Ο Charles Leclerc κατάφερε να προστατέψει την 1η θέση, ενώ γενικότερα η εκκίνηση ήταν καθαρή, παρά το μεγάλο στρίμωγμα στα στενά σημεία. Δεν υπήρξαν ιδιαίτερες επαφές, και καμία μεταβολή στην κατάταξη της πρώτης εξάδας.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως το μονοθέσιο της Red Bull που οδηγεί ο Verstappen, «έπιασε» τα 322χλμ./ώρα χωρίς τη χρήση του DRS.  Με τη χρήση του DRS στον 4ο γύρο ο Ολλανδός θα καταφέρει να περάσει σαν «σταματημένο» τον Leclerc. Δύο γύρους αργότερα ο Leclerc θα γίνει θεατής στο ίδιο έργο, με τον δεύτερο οδηγό της Red Bull, Sergio Perez να τον περνάει επίσης με τη χρήση του DRS.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: