Ο Charles Leclerc ξεκινάει πρώτος στο 4ο Grand Prix της χρονιάς στο Baku

Ο Μονεγάσκος που την Παρασκευή έκανε τον καλύτερο χρόνο και κέρδισε την Pole Position ξεκινάει πρώτος με την πίεση των δύο Red Bull. O Perez και ο Verstappen θα πιέσουν τον πιλότο της Ferrari ιδίως στην εκκίνηση αλλά και στον αγώνα. Έχει αποδειχθεί ότι η βελτιωμένη Ferrari υστερεί έναντι των Red Bull ιδιαίτερα όταν κάνουν χρήση των DRS.

Χθες ενώ ξεκίνησε πρώτος στο Sprint δεν κατάφερε να κρατηθεί στην 1η θέση. Ενώ είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο Sprint Shootout στο GR Azerbaijan, στον αγώνα των 17 γύρων η Red Bull δεν πιανόταν όταν γινόταν χρήση του DRS.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια απίστευτη μάχη ανάμεσα στα τέσσερα μονοθέσια που βρίσκονταν πίσω από τη Ferrari του Leclerc. O Perez, ο Russel, o Verstappen και ο Sainz έδωσαν σκληρή μάχη στην εκκίνηση. Όμως λίγα λεπτά μετά ο αγώνας συνεχίσθηκε υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας όταν έφυγε -άγνωστο πώς- το ελαστικό από τη ζάντα του Yuki Tsunoda. Επειδή υπήρχαν αρκετά θραύσματα στην πίστα στον 5ο γύρο χρειάσθηκε να βγει αυτοκίνητο ασφαλείας.

Η Ferrari του Μονεγάσκου ήταν πολύ γρήγορη αλλά όταν ο Perez που ακολουθούσε άνοιγε το DRS υστερούσε. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει η προσπέραση. Λίγο πριν μπούμε στον δέκατο γύρο ο Perez με τη χρήση DRS πέρασε με άνεση τη Ferrari του Leclerc. Ενώ έμεναν άλλοι 7 γύροι για την καρό σημαία του τερματισμού ο Verstappen που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τη Ferrari του Leclerc, επιχείρησε να τον προσπεράσει αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο αγώνας συνολικού μήκους 6,003 χλμ σε πολλά σημεία έχει κλειστά κομμάτια και χρειάζεται μεγάλη προσοχή αφού τα μονοθέσια περνούν ξυστά από τα προστατευτικά στους τοίχους, ενώ σε δύο σημεία οι ταχύτητες ξεπερνούν τα 330 χλμ.

Θεωρητικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen περισσότερο ανησυχεί για τον ομοσταυλό του, τον Sergio Perez παρά για τον Leclerc. Και αυτό γιατί ο Ολλανδός προηγείται με 75 βαθμούς και ο Μεξικανός έχει 62.  Βρίσκεται δηλαδή σε απόσταση αναπνοής. Ο πιλότος της Ferrari βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς.

Πολλά θα εξαρτηθούν στην εκκίνηση τόσο από την επιλογή των ελαστικών όσο και από το σωστό πλασάρισμα στην πρώτη στροφή. Πρέπει όλοι να στρίψουν χωρίς να έχουμε βγαλσίματα γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγει η κόκκινη σημαία πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Τον αγώνα της Κυριακής μπορείτε να τον δείτε και από το ελεύθερο κανάλι του Ant1.

Ο Charles Leclerc ξεκινάει πρώτος στο 4ο Grand Prix της χρονιάς στο Baku gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: