Αγώνας θρίλερ στο Grand Prix Αυστραλίας: Νίκη Verstappen μετά από τρείς κόκκινες σημαίες

Ο φετινός αγώνας της F1 στην Αυστραλία, 3ος στο αγωνιστικό καλεντάρι τα είχε όλα. Τρείς κόκκινες σημαίες, τέσσερις εκκινήσεις και 8 εγκαταλείψεις! Μεγάλος νικητής ο Max Verstappen με τον Hamilton να τερματίζει δεύτερος σε ένα αποκαλυπτικό σκηνικό με 8 εγκαταλείψεις και τρεις κόκκινες σημαίες. Για ακόμη μία φορά, πρωταγωνιστές οι αγωνοδίκες με τις αποφάσεις τους, που θα συζητηθούν.

Τα πέντε φώτα έσβησαν.Ο αγώνας ξεκίνησε. Ο George Russell θα κάνει ιδανική εκκίνηση και θα πάρει την πρώτη θέση από τον Verstappen,  ενώ στην αμέσως επόμενη στροφή τον Ολλανδό θα προσπεράσει και ο Lewis Hamilton, με την Mercedes . Ο Charles Leclerc θα βρεθεί στις αμμοπαγίδες μετά από επαφή με τον Stroll, και θα εγκαταλείψει τον αγώνα πριν συμπληρώσει τον πρώτο γύρο. Υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας ο αγώνας συνεχίζεται αλλά όχι για πολύ.

Ο Alexander Albon θα χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του με πολλά χιλιόμετρα και θα είναι ο δεύτερος οδηγός που θα εγκαταλείψει. Ευτυχώς, παρά τα πολλά χιλιόμετρα της εξόδου του και το δύσκολο σημείο της αμμοπαγίδας όπου βρέθηκε, οι άλλοι οδηγοί κατάφεραν να τον αποφύγουν.

Έχουμε καθεστώς κόκκινης σημαίας και ο αγώνας διακόπτεται μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο και να καθαριστεί η πίστα από τα χαλίκια της αμμοπαγίδας. Οι οδηγοί βγαίνουν από τα μονοθέσια τους μετά από 9 γύρους και τα συνεργεία καθαρισμού της πίστας πιάνουν δουλειά.  Μεγάλος χαμένος της κόκκινης σημαίας ο George Russell ο οποίος από την πρώτη θέση, θα «πέσει» στην 7η στη νέα εκκίνηση καθώς η ομάδα του τον είχε καλέσει στα pits για αλλαγή ελαστικών και η κόκκινη σημαία του κατέστρεψε τα σχέδια.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: