Νέο Honda Civic Type-R με χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς

Η επίσημη παρουσίαση νέου Honda Civic Type-R  έγινε λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της 11ης γενιάς του Civic. Έρχεται με λιγότερο ακραία εμφάνιση (σε σχέση με το προηγούμενο), παραμένει όμως πιστό στο χειροκίνητο κιβώτιο και στην αποκλειστική κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Περνώντας κατευθείαν στο ψητό και κάτω από το καπό του νέου μοντέλου, συναντάμε τον γνωστό 2λιτρο turbo κινητήρα που μας συστήθηκε στην προηγούμενη γενιά, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί και πλέον αποδίδει σημαντικά περισσότερα άλογα. Μπορεί η εταιρία για την ώρα να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα ακριβή νούμερα τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, όμως το αυτοκίνητο σίγουρα θα κάνει το 0-96χλμ./ώρα σε λιγότερο από τα 4.9 δευτ. που χρειαζόταν η προηγούμενη γενιά του.

Σχεδιαστικά το νέο Type-R είναι πιο ήπιο υιοθετώντας πιο καθαρές γραμμές και όντας αρκετά κοντά (σχεδιαστικά τουλάχιστον) με την απλή έκδοση. Βέβαια το sport DNA αναλαμβάνουν ο πιο επιθετικός πρόβολος, ο αρκετά μεγαλύτερος αεραγωγός και φυσικά η τριπλή απόληξη της εξάτμισης που συνεχίζει να είναι το σήμα κατατεθέν. Παράλληλα οι ζάντες είναι 19 ιντσών ενώ η αεροτομή έχει τοποθετηθεί αρκετά ψηλότερα για καλύτερη αεροδυναμική.

Στο εσωτερικό η εναλλαγή κόκκινης και μαύρης ταπετσαρίας στα καθίσματα, εκτινάσσουν την σπορ ατμόσφαιρα ενώ φυσικά το παρών δίνουν τόσο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων όσο και η κεντρική οθόνη αφής. Μάλιστα υπάρχει πλέον ειδικό καταγραφικό στο σύστημα που παρέχει στον οδηγό δεδομένα σε real time σχετικά με το αυτοκίνητο και τις λειτουργίες του. Ο οδηγός επίσης έχει ανάμεσα σε άλλα και το νέο πρόγραμμα παραμετροποίησης της οδήγησης +R.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023, με περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά να αποκαλύπτονται όσο πλησιάζει το επόμενο έτος. Όλα τα φώτα στραμμένα λοιπόν στο νέο Type-R που κατέχει ήδη το ρεκόρ του γρηγορότερου προσθιοκίνητου στη πίστα της Suzuka ενώ επιμένει βενζινοκίνητα και χειροκίνητα, κόντρα στο ρεύμα.

 

Νέο Honda Civic Type-R με χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: