Νέες συλλήψεις στελεχών της FIFA!

Για δεύτερη φορά φέτος η αστυνομία εισβάλει στο ξενοδοχείο και συλλαμβάνει αξιωματούχους της FIFA.

Το πρωί της Πέμπτης (06:00) άνδρες των αρχών ασφαλείας έκαναν έφοδο στο ξενοδοχείο «Baur au Lac» ,λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και προχώρησαν σε τουλάχιστον δώδεκα συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της παγκόσμιας ομοσπονδίας

Ανάμεσά σε αυτούς που συνελήφθησαν ως υπόπτους για συμμετοχής στο κύκλωμα διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και απάτης που φαίνεται να έχει δράσει στους κόλπους της FIFA την τελευταία 20ετία είναι και ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής, Χουάν Άνχελ Ναπούτ, αλλά και ο ομόλογός του της Βόρειας/Κεντρικής και Καραϊβικής, Αλφρέδο Χάβιτ.

Η FIFA εξέδωσε ανακοίνωση: «Η FIFA έλαβε γνώση των μέτρων που λαμβάνονται σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η Παγκοσμια ομοσπονδία θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα των ΗΠΑ, όπως επιτρέπεται από το ελβετικό δίκαιο, καθώς και με την έρευνα που καθοδηγείται από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας».

Την έφοδο της αστυνομίας επιβεβαίωσαν και οι αρχές χωρις ομωςνα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βρίσκεται σε διήμερη διάσκεψη της οποίας οι μεταρρυθμίσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Μεταξύ των προτάσεων για μεταρρύθμιση περιλαμβάνεται η ευρύτερη δημοσιονομική διαφάνεια και η 12ετή θητεία του προέδρου και των μελών, ενώ θα αναζητηθούν και τρόποι για να «κλείσει» η τεράστια οικονομική τρύπα 95 εκ. ευρώ, αποτέλεσμα της πτώσης των χορηγιών και των πολυέξοδων νομικών ενεργειών.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: