Νέες ειδικές εκδόσεις 2020 BUD EKINS BONNEVILLE T120 και T100

Το 2020, η Triumph θα παρουσιάσει δύο πολύ ιδιαίτερες εκδόσεις των εμβληματικών μοντέλων Bonneville T120 και T100, τα οποία θα τιμούν τον θρυλικό Bud Ekins. Ο Bud ήταν ένας επαγγελματίας στάντμαν του Hollywood, κορυφαίος αθλητής του motocross και των αγώνων ερήμου, ο οποίος εξελίχθηκε σε θρύλο τη δεκαετία του 1960.

Ήταν ο αναβάτης που πραγματοποίησε το πιο διάσημο άλμα που έχει γίνει στην ιστορία του κινηματογράφου, στην ταινία “Η μεγάλη απόδραση” που είχε ως θέμα τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν το ιστορικό άλμα που κινηματογραφήθηκε για τον φίλο και συναγωνιστή του Bud στο ISDT, τον θρυλικό ηθοποιό Steve McQueen. Αυτές οι δύο νέες όμορφες ειδικές εκδόσεις διαθέτουν έναν μοναδικό χρωματισμό που είναι εμπνευσμένος από τον Καλιφορνέζο Bud Ekins, καθώς και μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες λεπτομέρειες και σχεδιαστικές πινελιές

  • Δύο πολύ ιδιαίτερες εκδόσεις:
    • Κάθε μοντέλο διατίθεται σε ειδικά σχεδιασμένη διχρωμία με χειροποίητη λωρίδα και κλασικό λογότυπο Triumph, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε σύγχρονο μοντέλο παραγωγής της Triumph.
    • Μοναδικό λογότυπο California ‘flying globe’ Bud Ekins στο ρεζερβουάρ
    • Ειδικής σχεδίασης φινίρισμα στο μπροστινό φτερό με λογότυπο California ‘ flying globe’ Bud Ekins
    • Όμορφα σήματα Bonneville ‘Bud Ekins’ στα πλαϊνά καπάκια
  • Υψηλότερων προδιαγραφών λεπτομέρειες και φινίρισμα:
    • Τάπα ρεζερβουάρ Monza
    • Υψηλότερων προδιαγραφών φλας LED ((εξαρτάται από την εκάστοτε χώρα)
    • Μοτίβο διαμαντιού στα γκριπ και καθρέπτες στα αντίβαρα του τιμονιού
    • Ειδικής σχεδίασης μαύρα σήματα στον κινητήρα
  • Συλλεκτικό πιστοποιητικό
    • Κάθε μοτοσυκλέτα θα διατίθεται με μοναδικό πιστοποιητικό αυθεντικότητας που θα περιλαμβάνει μια αναφορά στην απίστευτη ιστορία του Bud Ekins
    • Θα είναι υπογεγραμμένο από τον CEO της Triumph Nick Bloor και τις κόρες του Bud Ekins, Susan Ekins και Donna Ekins
  • Βασισμένες στις διαχρονικές Bonneville T120 και Bonneville T100:
    • Και οι δύο μοτοσυκλέτες διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία που εστιάζει στον αναβάτη και παρέχει έλεγχο, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στην οδήγηση
    • Και οι δύο διαθέτουν 2-κύλινδρους κινητήρες Bonneville υψηλής ροπής, με εξαιρετική απόδοση και σύγχρονες δυνατότητες. Ο κινητήρας της Τ120 αποδίδει 80 PS και της Τ100 αποδίδει 55 PS
    • Ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο και αναρτήσεις, για ξεκούραστη καθημερινή οδήγηση, με ή χωρίς συνεπιβάτη
    • Αυθεντικό στυλ που είναι εμπνευσμένο από τη θρυλική Bonneville του 1959, με εμβληματικές στυλιστικές γραμμές, λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά.

Βασισμένες στις διαχρονικές Bonneville T120 και Bonneville T100, οι νέες ειδικές εκδόσεις για το 2020 Bonneville T120 και Bonneville T100 Bud Ekins τιμούν τον Bud Ekins, τον γνήσιο θρύλο του κόσμου της μοτοσυκλέτας. Ο Bud ήταν επαγγελματίας στάντμαν και κορυφαίος αγωνιζόμενος στο motocross και τους αγώνες ερήμου, αλλά και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αντιπροσωπείας Triumph στην Αμερική εκείνη την περίοδο. Το κατάστημα είχε έδρα στο Sherman Oaks της Καλιφόρνια. Εκεί έγινε φίλος και σύντροφος στις δίτροχες βόλτες με αρκετούς αστέρες του Hollywood, όπως οι Steve McQueen, Paul Newman και Clint Eastwood.

Οι ειδικές εκδόσεις Bonneville T120 και Bonneville T100 Bud Ekins του 2020 είναι εφοδιασμένες με όλο το κλασικό στυλ και τις σύγχρονες δυνατότητες των βασικών εκδόσεων Bonneville T120 και Bonneville T100 και διαθέτουν ακόμη υψηλότερες προδιαγραφές. Περιλαμβάνονται:

– Αποκλειστικό εμπνευσμένο από την Καλιφόρνια γραφικό στο ρεζερβουάρ με εκπληκτικό  λογότυπο California ‘flying globe’
– Μοναδικό κλασικό λογότυπο Triumph στο ρεζερβουάρ
– Μοναδικό λογότυπο Bonneville T120 και Bonneville T100 Bud Ekins στα πλαϊνά καπάκια
– Ειδικά σχεδιασμένο φινίρισμα στο μπροστινό φτερό με όμορφο λογότυπο California ‘flying globe’

Επιπλέον του μοναδικού χρωματισμού τους, οι ειδικές εκδόσεις T120 και T100 Bud Ekins διαθέτουν μια σειρά από αποκλειστικές λεπτομέρειες που βελτιώνουν ακόμη περισσότερο το ξεχωριστό στυλ τους. Περιλαμβάνονται;

– Τάπα ρεζερβουάρ σε στυλ Monza
– Υψηλότερων προδιαγραφών φλας LED ((εξαρτάται από την εκάστοτε χώρα)
– Γκριπ με μοτίβο διαμαντιού
– Μικρών διαστάσεων καθρέπτες στα αντίβαρα του τιμονιού
– Ειδικής σχεδίασης μαύρα σήματα στον κινητήρα

Ως γνήσια ειδική έκδοση Triumph, κάθε Bud Ekins Bonneville T120 και Bonneville T100 πωλείται με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, το οποίο περιλαμβάνει μια αποκλειστική αναφορά στην απίστευτη ιστορία του Bud Ekins και είναι υπογεγραμμένο από τον CEO της Triumph Nick Bloor και τις κόρες του Bud Ekins, Susan και Donna Ekins.

 

BUD EKINS – DESERT RACER.  STUNT RIDER.  ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ.

Ο Bud Ekins γεννήθηκε στο Los Angeles το 1930 και έμαθε να οδηγεί μοτοσυκλέτα στους κοντινούς λόφους του Hollywood, εξελίσσοντας τις εκτός δρόμου τεχνικές του πολύ πριν οδηγήσει νόμιμα στο δρόμο. Ευτυχώς, η Καλιφόρνια φιλοξενούσε ένα ευρύ και συνεχώς αναπτυσσόμενο σύνολο συμμετεχόντων σε εκτός δρόμου αγώνες, οπότε από πολύ νωρίς κέρδισε τη φήμη ενός από τους κορυφαίους αγωνιζόμενους στο motocross και τους αγώνες ερήμου.

Εκείνη την περίοδο, ο κορυφαίος αντιπρόσωπος της Triumph στις Η.Π.Α. Bill Johnson παραχώρησε στον Ekins μια TR5 Trophy, με την οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο Catalina Grand Prix, Ο Ekins γνώριζε καλά ότι είχε βρει στην Triumph, τον κατασκευαστή που κατασκευάζει τις πανίσχυρες, γρήγορες και ελαφριές μοτοσυκλέτες, με την ευελιξία, την αμεσότητα και την ισχύ που αναζητούσε.

Η επιτυχία του Ekins στα μέσα της δεκαετίας του 1950 συνέπεσε χρονικά με την ανάδειξη της Triumph ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Και οι δύο πλευρές είχαν σημαντικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό των δυνατοτήτων που πρέπει να έχει μια μοτοσυκλέτα. Ο πασίγνωστος Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Σχεδιασμού της Triumph  Edward Turner, συνέχισε να εξελίσσει απίστευτες 2-κύλινδρες μοτοσυκλέτες Triumph, οι οποίες γίνονταν ολοένα και πιο ισχυρές, αποδοτικές και αξιόπιστες. Ο Johnny Allen έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας το 1955 και το 1956 χρησιμοποιώντας εργοστασιακούς κινητήρες Triumph, ενώ ο Ekins σφυρηλατούσε μια μακροχρόνια συμμαχία με την Triumph, η οποία οδήγησε τελικά στην ανάδειξή του ως ο κορυφαίος εκτός δρόμου αγωνιζόμενος της Αμερικής και στη δημιουργία της δικής του αντιπροσωπείας Triumph.

To 1956, όταν ο Ekins τερμάτισε 2ος στα 153 εκτός δρόμου μίλια του Californian Big Bear Motorcycle Run, στη πρώτη, τη δεύτερη και τη τρίτη θέση τερμάτισαν αγωνιζόμενοι με μοτοσυκλέτες Triumph TR6 Trophy. Η αγωνιστική κυριαρχία της Triumph ήταν τέτοια που όταν ο Ekins κέρδισε στον ίδιο αγώνα τον επόμενο χρόνο, οι 20 από τους 25 πρώτους αναβάτες οδηγούσαν μοτοσυκλέτες Triumph.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

Ο Ekins γρήγορα αντιλήφθηκε την τεράστια προοπτική, την ανωτερότητα των μοτοσυκλετών Triumph και την συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα των αξιόπιστων, ελαφριών και πανίσχυρων βρετανικών μοτοσυκλετών. Η επιτυχία του Ekins στους αγώνες τον οδήγησε στην ίδρυση της δικής του αντιπροσωπείας Triumph στο Βόρειο Χόλυγουντ.

Γρήγορα εξελίχθηκε σε μαγνήτη για πολλούς νέους ηθοποιούς, όπως οι Paul Newman, Clint Eastwood και Steve McQueen. Ο Ekins ζούσε και ανάπνεε για τις μοτοσυκλέτες Triumph και το να τις εμπορεύεται έμοιαζε κάτι πολύ φυσικό. Αυτό οδήγησε σε αξιοσημείωτη επιτυχία, που συνδυάστηκε με τα πολλά αγωνιστικά του κατορθώματα.

STEVE McQUEEN

Ένας τοπικός λάτρης των μοτοσυκλετών εκείνη την περίοδο ήταν ο θρύλος του Χόλυγουντ Steve McQueen. Η αγαπημένη του μοτοσυκλέτα ήταν η TR5 Trophy, την οποία συντηρούσε μόνο στην αντιπροσωπεία του Ekins. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους. Ο Ekins γνώρισε στον McQueen την αναδυόμενη σκηνή των αγώνων ερήμου στην Καλιφόρνια και ο McQueen αμέσως παρασύρθηκε από αυτό το συναρπαστικό υπόγειο κίνημα, περνώντας τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο οδηγώντας γύρω από τους αμμόλοφους ή απολαμβάνοντας την κανονικότητα της ανωνυμίας και την οδήγηση με τον Ekins και την παρέα του από την αντιπροσωπεία.

Παρά τις μεγάλες απαιτήσεις διοίκησης μιας επιτυχημένης αντιπροσωπείας Triumph, ο Ekins συνέχισε να αγωνίζεται, συμμετέχοντας με επιτυχία σε αρκετούς αγώνες εκτός δρόμου. Περιλαμβάνονται οι Hare and Hound, Mint 400 και Baja 1000 (τον οποίο βοήθησε να δημιουργηθεί).  Ο McQueen συχνά αγωνιζόταν μαζί του, συνήθως χρησιμοποιώντας άλλο όνομα για να κρύψει την ταυτότητά του από τους διοργανωτές και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους. Μάθαινε γρήγορα και ήταν ένας πολύ γρήγορος οδηγός. Ο Ekins ήταν ένας εξαιρετικά δημοφιλής αναβάτης που εκπροσώπησε τις Η.Π.Α. στο υψηλού κύρους International Six Days Trial, που είχε την φήμη των Ολυμπιακών Αγώνων της μοτοσυκλέτας και έτσι μπόρεσε να διευκολύνει την είσοδο του McQueen στην ομάδα των Η.Π.Α. το 1964, στο ISDT της Ανατολικής Γερμανίας. Και οι δύο αγωνίστηκαν με μοτοσυκλέτες Triumph. Ο Ekins θα κατακτούσε τέσσερα εντυπωσιακά χρυσά μετάλλια ISDT σε μόλις επτά χρόνια.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Το φθινόπωρο του 1962, ο McQueen ετοιμαζόταν να πετάξει στην Ευρώπη για τα γυρίσματα της ταινίας που έμελλε να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς όλων των εποχών. Αυτή η ταινία δεν ήταν άλλη από τη Μεγάλη Απόδραση  Ο McQueen έπρεπε να αντικατασταθεί σε επικίνδυνες στιγμές οδήγησης και πρότεινε στους παραγωγούς τον καλό του φίλο Bud Ekins. Ο Ekins υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων μηνών, αν και τελικά ο McQueen (με τη βοήθεια του Ekins) χρειάστηκε πολύ λιγότερο χρόνο για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την κορυφαία σκηνή του χαρακτήρα που υποδυόταν.

Ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο McQueen, ο Captain Virgil Hilts απέδρασε από ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως, ανέβηκε σε μια μοτοσυκλέτα και προσπάθησε να φτάσει στα ελβετικά σύνορα μέσα από χωράφια, ενώ τον καταδίωκε ο εχθρός. Καθώς τον πλησίαζαν οι στρατιώτες, ο  Hilts έπρεπε οπωσδήποτε να κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα πάνω από συρματόπλεγμα για να φτάσει στην σχετική ασφάλεια που παρείχε η ουδέτερη Ελβετία.

Κάνοντας διάφορες δοκιμές και άλματα, ο McQueen και ο Ekins εξερεύνησαν τις δυνατότητες της αγαπημένης τους off-road μοτοσυκλέτας, της Triumph TR6 Trophy των 650 κ.εκ., για να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα από αυτή τη δραματική σκηνή. Υπολόγισαν ότι έπρεπε να αναπτύξουν ταχύτητα 80 μιλίων ανά ώρα για να περάσουν πάνω από το ύψους 3,65 μέτρων συρματόπλεγμα και να προσγειωθούν 18 μέτρα μακριά. Όλα αυτά έπρεπε να γίνουν σε γρασίδι. Στον McQueen απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση του άλματος από τους παραγωγούς της ταινίας και αυτό ήταν κάτι που τον απογοήτευσε. Έτσι ο Ekins ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή.

Αυτό το άλμα αποτελεί μια από τις πιο θρυλικές στιγμές στην κινηματογραφική ιστορία του Χόλυγουντ μέχρι και σήμερα. Το 1962 μια TR6 Trophy είχε ανώτερο ύψος ωφέλιμων στροφών που δεν ξεπερνούσε τις 6.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ισχύς της ήταν περίπου 42bhp, αλλά η αμεσότητα και η πανίσχυρη ροπή του 2-κύλινδρου κινητήρα Triumph, ήταν η πρώτη επιλογή των McQueen και Ekins. Τροποποίησαν τη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησε ο Ekins για να κάνει το άλμα με επιτυχία, όπως εμφανίστηκε στην ταινία. Η μοτοσυκλέτα βρίσκεται στο Triumph Motorcycles’ Factory Visitor Experience στο Hinckley, το οποίο είναι ανοικτό για το κοινό, χωρίς χρέωση.

HOLLYWOOD STUNT RIDER

Η αγωνιστική επιτυχία και οι φιλίες του Bud Ekins, άνοιξαν ένα νέο μονοπάτι στην καριέρα του. Καθώς αυτό το άλμα έχει καταγραφεί ως ένα από τα πιο διάσημα ντουμπλαρίσματα που έχουν γίνει ποτέ σε ταινία, η ζήτηση για τον Ekins ως στάντμαν αυξήθηκε ραγδαία. Είχε αναγνωριστεί ως ένας από τους καλύτερους στάντμαν του Χόλυγουντ και συνέχισε να ντουμπλάρει ηθοποιούς για τα επόμενα τριάντα χρόνια, ενώ παράλληλα διοικούσε την αντιπροσωπεία του, μεταξύ των υποχρεώσεων του στον κινηματογράφο.

 

BONNEVILLE T120

Κινητήρας Υψηλής Ροπής 1200 κ.εκ.
Ο αυθεντικός χαρακτήρας της Bonneville T120 έρχεται στη ζωή, μέσω του υψηλής ροπής 8-βάλβιδου κινητήρα Bonneville των 1200 κ.εκ. με τους δύο κυλίνδρους σε σειρά.

Κατασκευάστηκε ειδικά για το στυλ οδήγησης modern classic, με άμεση και συναρπαστική απόδοση της ροπής. Αποδίδει μέγιστη ροπή που φτάνει τα 105Nm χαμηλά στις 3,100 σ.α.λ., δηλαδή είναι μεγαλύτερη κατά 54% από τον προηγούμενο αερόψυκτο κινητήρα της Bonneville T100.

Με τη μεγάλη ακρίβεια και την άμεση απόκριση στο γκάζι που παρέχει ο νέας γενιάς ψεκασμός καυσίμου ride-by-wire της Triumph και το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα, ο 6 ταχυτήτων κινητήρας Bonneville 1200 κ.εκ. διαθέτει χαρισματικό ήχο και διάστημα ανάφλεξης 270°, για πιο χαρακτηριστική και γραμμική απόδοση της ισχύος.

Το προφίλ του κινητήρα έχει σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή, ώστε να ενσωματωθούν τέλεια οι κύριες κλασικές σχεδιαστικές γραμμές των θρυλικών Bonneville της δεκαετίας του 1960 και τα σύγχρονα εξαρτήματα χωρίς να αλλοιωθεί η εμβληματική σιλουέτα του κινητήρα.

Πίσω από το στυλάτο περίβλημα του κινητήρα των 1200 κ.εκ. υπάρχει ένα προηγμένο σύστημα υγρόψυξης, το οποίο έχει ενσωματωθεί προσεκτικά για να ελαχιστοποιηθεί η οπτική του επίδραση στον κινητήρα, ενώ παράλληλα παρέχει καθαρότερους ρύπους και βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά.13% από τον αερόψυκτο κινητήρα της προηγούμενης γενιάς. Αυτό το σύστημα σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από την πρώτη συντήρηση στα 16.0000 χλμ. μειώνει σημαντικά το κόστος χρήσης της μοτοσυκλέτας.

Οι κομψές εξατμίσεις peashooter ακολουθούν μια καθαρή ευθεία διαδρομή, η οποία επετεύχθη μέσω ενός ευφυούς διπλού περιβλήματος που καλύπτει τη διαδρομή των σωλήνων μέσα από τον καταλύτη. Παράγει έναν αυθεντικό βρετανικό 2-κύλινδρο ήχο που ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα της T120 και έχει ρυθμιστεί στο επίπεδο που αναμένεται από μια μοτοσυκλέτα αυτών των προδιαγραφών..

 Σύγχρονες δυνατότητες
Η Bonneville T120 Bud Ekins Edition μοιράζεται τα ίδια προηγμένα χαρακτηριστικά με την T120, με πληθώρα τεχνολογιών που εστιάζουν στον αναβάτη και παρέχουν εξαιρετικό έλεγχο, ασφάλεια και αυξημένη αυτοπεποίθηση στην οδήγηση. Προσφέρουν σιγουριά, χωρίς κανένα συμβιβασμό στο αυθεντικό στυλ και τον χαρακτήρα Bonneville.

 

Περιλαμβάνονται:

ABS

Το μεταβλητό σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών της Triumph ανεβάζει το επίπεδο σε ότι αφορά την ασφάλεια και τον έλεγχο της Bonneville.

Ridebywire

Για βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι, ασφάλεια, αίσθηση και οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου.

Έλεγχος πρόσφυσης

Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του συστήματος ride-by-wire, ο έλεγχος πρόσφυσης με διακόπτη απενεργοποίησης παρέχει αυξημένο και βελτιωμένο έλεγχο.

Δύο προγράμματα οδήγησης

Συνδεδεμένα με το σύστημα ride-by-wire, τα δύο προγράμματα οδήγησης κατ’ επιλογή ‘Road’ και ‘Rain’ παρέχουν καλύτερο έλεγχο και ασφάλεια.

Συμπλέκτης υποβοήθησης της ροπής

Παρέχει ελαφριά αίσθηση στη μανέτα, επιτρέποντας άνετη και πολύωρη οδήγηση.

 

DRL προβολέας

Τα προηγμένα φώτα ημέρας (DRL) προσφέρουν ένα χαρακτηριστικό μοτίβο φωτισμού, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και ανθεκτικότητα (είναι διαθέσιμα όπου το επιτρέπει η νομοθεσία).

LED πίσω φως

Ενσωματωμένο στην κλασικής έμπνευσης ουρά, παρέχει ένα χαρακτηριστικό μοτίβο φωτισμού, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και περιλαμβάνει φως πινακίδας κυκλοφορίας.

USB θύρα φόρτισης

Η θύρα φόρτισης USB βρίσκεται κάτω από τη σέλα και παρέχει εύκολη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

Immobiliser κινητήρα

Αναμεταδότης που έχει ενσωματωθεί στο κλειδί της T120.

Στυλάτα διπλά όργανα

Τα όργανα (ταχύμετρο και στροφόμετρο) διαθέτουν όμορφες τρισδιάστατες προσόψεις και περιλαμβάνουν ψηφιακή οθόνη.

Στα κύρια χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται:

– Ρύθμιση προγραμμάτων οδήγησης – Road ή Rain

– Ένδειξη επιλεγμένης σχέσης

– Χιλιομετρητής

– Δύο ρυθμίσεις ταξιδιού

– Ένδειξη συντήρησης

– Απόσταση από κενό ρεζερβουάρ

– Στάθμη καυσίμου, μέση και τρέχουσα MPG

– Πρόσβαση στην απενεργοποίηση του ελέγχου πρόσφυσης

– Ρολόι

Οι αναβάτες μπορούν να προσθέσουν αξεσουάρ, τα οποία θα είναι προσβάσιμα μέσω των οργάνων. Περιλαμβάνεται το cruise control.

 

Διακόπτες

Οι κομψοί διακόπτες λειτουργούν με ένα απλό πάτημα και παρέχουν πρόσβαση σε κύρια χαρακτηριστικά των διπλών οργάνων.

 

Άνετος αναβαθμισμένος χειρισμός

Η Bonneville T120 διαθέτει πλαίσιο και διαμόρφωση αναρτήσεων που εξελίχθηκαν για ξεκούραστη και βελτιωμένη καθημερινή οδήγηση, με ή χωρίς συνεπιβάτη.

Συνδυασμός της χαρακτηριστικής ουδετερότητας και δυναμικής της Triumph με ευελιξία και σταθερότητα, άνετη σέλα και διαδρομή αναρτήσεων για σιγουριά και άνεση στην οδήγηση. Με την ξεκούραστη θέση οδήγησής της, το κεντρικό σταντ και τις χειρολαβές του συνεπιβάτη, η Bud Ekins Bonneville T120 Special Edition είναι πλήρως εξοπλισμένη για μέγιστη άνεση και πρακτικότητα.

 


Αυθεντικό στυλ
Εμπνευσμένη από τη θρυλική Bonneville του 1959, η νέα Bonneville T120 σχεδιάστηκε για να ενσωματώσει το αυθεντικό DNA και τις εμβληματικές στυλιστικές γραμμές, τις λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά του πρώτου μοντέλου.

Από τη συνολική σιλουέτα της Bonneville μέχρι και τις άψογα μορφοποιημένες ρέουσες γραμμές του ρεζερβουάρ, τα προκλητικά σήματα, τα φώτα και τα εκπληκτικά διπλά όργανα, η T120 είναι ένας διαχρονικός θρύλος που εξελίσσεται με τον πλέον συναρπαστικό τρόπο.

 

BONNEVILLE T100

Υψηλής Ροπής Κινητήρας 900 κ.εκ.

 

Προσφέροντας όλη την ποιότητα, την απόδοση, τις δυνατότητες και την άνεση που αναμένεται από τη σύγχρονη οικογένεια Bonneville, η T100 έχει εξοπλιστεί με τον φημισμένο υψηλής ροπής, 8-βάλβιδο με 2 κυλίνδρους σε σειρά κινητήρα 900 κ.εκ., ο οποίος παρέχει περισσότερη ροπή, οικονομία καυσίμου και πιο πλούσιο βαθύ ήχο από τον προηγούμενης γενιάς αερόψυκτο κινητήρα.

 

Ειδικά ρυθμισμένος για την επίτευξη υψηλής ροπής στις χαμηλές στροφές, αποδίδει μέγιστη ροπή 80Nm στις 3200 σ.α.λ., κατά 18% αυξημένη από τον προηγούμενης γενιάς αερόψυκτο κινητήρα της Bonneville T100, για μια πιο συναρπαστική αίσθηση στην οδήγηση.

 

Με βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι μέσω του ηλεκτρονικού ψεκασμού ride-by-wire της Triumph και κιβώτιο 5 ταχυτήτων, η  T100 σχεδιάστηκε για να προσφέρει διάστημα ανάφλεξης 270°, για πιο ομαλή και γραμμική απόδοση. Το προηγμένο σύστημα υγρόψυξης έχει ενσωματωθεί προσεκτικά στον μοναδικό χαρακτήρα της Bonneville, μειώνει τους ρύπους και βελτιώνει αισθητά την απόδοση του καυσίμου κατά έως και 29%. Η υγρόψυξη σε συνδυασμό με το αυξημένο διάστημα συντήρησης στα 16.0000 χλμ.. μειώνει σημαντικά το συνολικό κόστος χρήσης της μοτοσυκλέτας.

 

Τα χαρακτηριστικά τελικά pea-shooter της T100 έχουν κλασικό στυλ και διαθέτουν το πρωτοποριακό διπλό περίβλημα της Bonneville, το οποίο διακρίνεται από το εκπληκτικό φινίρισμα και τις καθαρές γραμμές του. Προσφέρει τον ασύγκριτο πλούσιο 2-κύλινδρο βρετανικό ήχο.

 

Σύγχρονες δυνατότητες

Η Bonneville T100 Bud Ekins Edition μοιράζεται τα ίδια χαρακτηριστικά, την υψηλή ποιότητα, τη λεπτομέρεια και το φινίρισμα της T100. Είναι εφοδιασμένη με σύγχρονες δυνατότητες, που περιλαμβάνουν μια σειρά από τεχνολογίες που εστιάζουν στον αναβάτη, για μέγιστο έλεγχο και ασφάλεια.

 

Περιλαμβάνονται:

 

Ride-by-WireΠαρέχει άψογη συμπεριφορά, αίσθηση, ασφάλεια και έλεγχο, μέσω ενός μονού σώματος γκαζιού.
ABSΤο τελευταίας γενιάς σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών παρέχει ένα νέο επίπεδο ασφάλειας και ελέγχου, είναι όμως και προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να μην επηρεάζει οπτικά το στυλ της μοτοσυκλέτας.
Έλεγχος πρόσφυσης    με διακόπτη απενεργοποίησηςΟ έλεγχος πρόσφυσης διαθέτει διακόπτη απενεργοποίησης και ελέγχεται μέσω του μενού των οργάνων. Μεγιστοποιεί την ασφάλεια και τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας από τον αναβάτη.
Συμπλέκτης υποβοήθησης της ροπήςΣχεδιάστηκε για να μειώνει την καταπόνηση από τη χρήση της μανέτας. Προσφέρει ελαφρύτερη αίσθηση και κάνει ευκολότερη την οδήγηση, ακόμη και στις πολύ μεγάλες διαδρομές.
LED πίσω φωςΕνσωματωμένο σε ένα κλασικό σύνολο δημιουργεί ένα μοναδικό μοτίβο φωτισμού και προσφέρει μικρή κατανάλωση ενέργειας και εξαιρετική ορατότητα.
Immobiliser κινητήραΤο immobiliser  διαθέτει την έγκριση Thatcham και έχει ενσωματωθεί στο κλειδί που περιλαμβάνει υψηλής αισθητικής λογότυπο Triumph.
USB θύρα φόρτισηςΕίναι τοποθετημένη κάτω από τη σέλα και παρέχει εύκολη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.
Στυλάτα διπλά όργαναΤα όργανα (ταχύμετρο και στροφόμετρο) περιλαμβάνουν ψηφιακή οθόνη, και παρέχουν εύκολο χειρισμό κατά την οδήγηση. Περιλαμβάνονται:

·         Ένδειξη επιλεγμένης σχέσης

·         Χιλιομετρητής

·         Δύο ρυθμίσεις ταξιδιού

·         Ένδειξη συντήρησης

·         Απόσταση από κενό ρεζερβουάρ

·         Στάθμη καυσίμου

·         Μέση και τρέχουσα κατανάλωση καυσίμου

·         Ρολόι

·         Ρυθμίσεις ελέγχου πρόσφυσης

Στην εκτεταμένη γκάμα προαιρετικών αξεσουάρ περιλαμβάνονται cruise control και θερμαινόμενα γκριπ.

 

Εξαιρετική Προσβασιμότητα

Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της T100 είναι το πλαίσιο και η διαμόρφωση των αναρτήσεων που επέτρεψαν χαμηλό ύψος της σέλας και προσφέρουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και εξαιρετική αίσθηση στην καθημερινή οδήγηση, αλλά και στις πολύ μεγάλες διαδρομές με ή χωρίς συνεπιβάτη.

Η T100 διαθέτει μακριάς διαδρομής πίσω ανάρτηση και πιρούνι που συνεργάζονται άψογα και προσφέρουν ευκολία και σιγουριά στην οδήγηση.

Η T100 είναι ελαφρύτερη από την T120 και έχει κοντύτερο μεταξόνιο, γωνία κάστερ και ίχνος από την προηγούμενης γενιάς T100. Σε συνδυασμό με το χαμηλό ύψος σέλας και την ξεκούραστη θέση οδήγησης, παρέχεται ιδανική πρόσβαση και ευκολία στην οδήγηση, για κάθε ύψους αναβάτες.

Για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ο χειρισμός, η T100 είναι εφοδιασμένη με custom προδιαγραφών ελαστικά Pirelli Phantom Sportscomp, τα οποία σχεδιάστηκαν από την Pirelli ειδικά για την οικογένεια Bonneville με αλλαγές στο προφίλ του μπροστινού ελαστικού, καθώς και βαθύτερο πέλμα στο πίσω ελαστικό για ιδανικό κράτημα και μεγάλη ανθεκτικότητα.

Εμπνευσμένο  στυλ

Η Τ100 είναι εμπνευσμένη από τη θρυλική Bonneville του 1959 και σχεδιάστηκε για να ενσωματώσει το εμβληματικό στυλ, τη σιλουέτα και τον χαρακτήρα του πρώτου μοντέλου. Έχει τη δική της προσωπικότητα και διαθέτει αποκλειστικά φινιρίσματα και μοναδικές πινελιές που ταιριάζουν απόλυτα στο αυθεντικό εμβληματικό της στυλ.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Bonneville T100 Bud Ekins SEBonneville T120 Bud Ekins SE
Τύπος ΚινητήραΥγρόψυκτος, 8-βάλβιδος, 1ΕΕΚ, 270° γωνία στροφάλου, 2 κύλινδροι σε σειράΥγρόψυκτος, 8-βάλβιδος, 1ΕΕΚ, 270° γωνία στροφάλου, 2 κύλινδροι σε σειρά
Κυβισμός900 κ.εκ.1200 κ.εκ.
Διάμετρος/Διαδρομή84.6.x 80 χιλ.97.6 x 80 χιλ.
Σχέση Συμπίεσης10.55:110.0:1
Μέγιστη Ισχύς55 PS / 54 HP (40.5kW) / 5.900 σ.α.λ.80 PS / 79 BHP (59 kW) / 6.550 σ.α.λ.
Μέγιστη Ροπή80Nm / 3.230 σ.α.λ.105 Nm / 3.100 σ.α.λ.
ΤροφοδοσίαΗλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμουΗλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου
ΕξάτμισηΧρωμίου 2 σε 2 με διπλά τελικάΧρωμίου 2 σε 2 με διπλά τελικά
Τελική ΜετάδοσηX-ring αλυσίδαX-ring αλυσίδα
ΣυμπλέκτηςΥγρός πολύδισκος συμπλέκτης υποβοήθησης με ντίζαΥγρός πολύδισκος συμπλέκτης υποβοήθησης με ντίζα
Κιβώτιο Ταχυτήτων5 ταχύτητες6 ταχύτητες
ΠλαίσιοΑτσάλινο σωληνωτόΑτσάλινο σωληνωτό
ΨαλίδιΑτσάλινο σωληνωτόΑτσάλινο σωληνωτό
Μπροστινός Τροχός32 ακτίνων 18 x 2.75 ιντσών32 ακτίνων 18 x 2.75 ιντσών
Πίσω Τροχός32 ακτίνων 17 x 4.25 ιντσών32 ακτίνων 17 x 4.25 ιντσών
Μπροστινό Ελαστικό100/90-18100/90-18
Πίσω Ελαστικό150/70 R17150/70 R17
Μπροστινή ΑνάρτησηKYB πιρούνι 41 χιλ., διαδρομή 120 χιλ.KYB πιρούνι 41 χιλ., διαδρομή 120 χιλ.
Πίσω ΑνάρτησηKYB διπλά αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης, 120 χιλ. διαδρομή πίσω τροχούKYB διπλά αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης, 120 χιλ. διαδρομή πίσω τροχού
Μπροστινό ΦρένοΜονός δίσκος 310 χιλ, πλευστή δαγκάνα Nissin 2 εμβόλων, ABSΔύο δίσκοι 310 χιλ, πλευστή δαγκάνα Nissin 2 εμβόλων, ABS
Πίσω ΦρένοΜονός δίσκος 255 χιλ, πλευστή δαγκάνα Nissin 2 εμβόλων, ABSΜονός δίσκος 255 χιλ, πλευστή δαγκάνα Nissin 2 εμβόλων, ABS
Πλάτος (με τιμόνι)715 χιλ.785 χιλ.
Ύψος χωρίς καθρέπτες1,100 χιλ.1,125 χιλ.
Ύψος Σέλας790 χιλ.785 χιλ.
Μεταξόνιο1,450 χιλ.1,445 χιλ.
Γωνία Κάστερ25.5 º25.5 º
Ίχνος104 χιλ.105.2 χιλ.
Βάρος (κενό)213 κιλά224 κιλά
Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ14.5 λίτρα14.5 λίτρα
ΌργαναLCD οθόνη πολλαπλών λειτουργιών με αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο, χιλιομετρητή, ένδειξη επιλεγμένης σχέσης, μετρητή καυσίμου, ένδειξη συντήρησης, ρολόι, 2 μετρητές ταξιδιού, μέση και στιγμιαία κατανάλωση καυσίμου, ένδειξη κατάστασης ελέγχου πρόσφυσης, ένδειξη κατάστασης γκαζιού, κατάσταση θερμαινόμενων γκριπ (προαιρετικά) και ετοιμότητα cruise control – ελέγχεται από το κουμπί scroll που υπάρχει στο χειριστήριο (προαιρετικό).LCD οθόνη πολλαπλών λειτουργιών με αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο, χιλιομετρητή, ένδειξη επιλεγμένης σχέσης, μετρητή καυσίμου, ένδειξη συντήρησης, ρολόι, 2 μετρητές ταξιδιού, μέση και στιγμιαία κατανάλωση καυσίμου, ένδειξη κατάστασης ελέγχου πρόσφυσης, ένδειξη κατάστασης γκαζιού, κατάσταση θερμαινόμενων γκριπ (προαιρετικά) και ετοιμότητα cruise control – ελέγχεται από το κουμπί scroll που υπάρχει στο χειριστήριο (προαιρετικό).
Κατανάλωση Καυσίμου3.8 λίτρα / 100 χλμ. (74 MPG)4.5 λίτρα / 100 χλμ. (63 MPG)
Ρύποι CO289 γρ. / χλμ.103.0 γρ. / χλμ.

 

 

Νέες ειδικές εκδόσεις 2020 BUD EKINS BONNEVILLE T120 και T100 gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: