Νέα Ζηλανδία: Έφτασαν τους 11 οι νεκροί από τον κυκλώνα Γκαμπριέλ

Ένδεκα είναι οι νεκροί από τον κυκλώνα Γκαμπριέλ που έπληξε την προηγούμενη Κυριακή τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η τύχη χιλιάδων ανθρώπων εξακολουθεί να αγνοείται μια εβδομάδα μετά το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έπληξε το Βόρειο Νησί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως άλλοι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στην περιοχή Χοκς Μπέι, ανεβάζοντας έτσι σε ένδεκα τον προσωρινό απολογισμό των θυμάτων.

Περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι δεν έχουν επικοινωνήσει με συγγενείς ή φίλους από τότε που έπληξε τη χώρα ο κυκλώνας. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι περισσότεροι από αυτούς απλώς δεν έχουν πρόσβαση σε δίκτυα επικοινωνίας, αλλά εκφράζονται φόβοι για την τύχη περίπου 10 αγνοουμένων.

Σχεδόν 62.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Εξ αυτών περίπου 40.000 είναι στο Χοκς Μπέι που έχει πληθυσμό 170.000 κατοίκων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα. Ελικόπτερα έριξαν προμήθειες χθες Σάββατο σε αποκομμένες κοινότητες του Βόρειου Νησιού.

Ο πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων και την ανακούφιση των πληγέντων συνεχίζεται νυχθημερόν. Παράλληλα η αστυνομία έχει κινητοποιηθεί για να αποτρέψει λεηλασίες. «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα» διαβεβαίωσε η επιθεωρήτρια Τζάνετ Παρκ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: