Νέα πρόκληση: Τουρκικό πολεμικό έκανε βολές δύο μίλια από το Φαρμακονήσι

Το πρωί της Παρασκευής, η Άγκυρα προχώρησε σε μία νέα πρωτοφανή πρόκληση. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διέταξαν το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι» να κάνει άσκηση με πραγματικά πυρά, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, μόλις δύο μίλια από το Φαρμακονήσι.

Ειδικότερα, γύρω στις 07:30, το τουρκικό παράκτιο περιπολικό «Κουσάντασι» ξεκίνησε πυρά, ενώ βρισκόταν πολύ κοντά στο ελληνικό νησί. Το πλήρωμα της ελληνικής κανονιοφόρου «Νικηφόρος» που κινείται στην περιοχή εξέπεμψε μήνυμα προς το τουρκικό περιπολικό ενημερώνοντάς το ότι βρίσκεται εντός ελληνικής χωρικής θάλασσας, ότι έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και ότι δεν έχει άδεια να εκτελέσει βολές.

Οι Τούρκοι ναυτικοί από την πλευρά τους, αδιαφορώντας πλήρως για τους διεθνείς κανόνες, προχώρησαν στην εκτέλεση των πυρών σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους. Απλώς δεν στόχευαν το Φαρμακονήσι αλλά τα πυρά γίνονταν με ανατολική διεύθυνση.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, το πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο από την περιοχή.

«Έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες» έλεγαν αξιωματικοί από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα εκτελέσουν πυρά στην περιοχή του Φαρμακονησίου με την Navtex 221/17.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: