Νέα προειδοποίηση Σόιμπλε: Ο λόγος στον Τσίπρα. Αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, δεν θα υπάρξει βοήθεια

Νέα προειδοποίηση Σόιμπλε: Ο λόγος στον Τσίπρα. Αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, δεν θα υπάρξει βοήθεια

Νέα προειδοποίηση Σόιμπλε: Ο λόγος στον Τσίπρα. Αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, δεν θα υπάρξει βοήθεια

«Το λόγο πλέον έχει ο Αλέξης . Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω βοήθεια» προειδοποιεί σε συνέντευξή του στη Bild της Κυριακής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθιστώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό προσωπικά υπεύθυνο για την έκβαση των διαπραγματεύσεων Αθήνας – εταίρων και θεσμών τους επόμενους μήνες.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλάει για τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και τις συνέπειες μίας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το .

Τσίπρας: Αλλεπάλληλα τα όχι που είπαμε

Είπαμε αλλεπάλληλα όχι σε συνθήκες αφόρητης πίεσης με χαρακτήρα ανοιχτού εκβιασμού τόνισε στο μεταξύ για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε με κανέναν τις αρχές μας και την ιστορία μας… Δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει μπροστά στα στις δυσκολίες όπως ελπίζουν κάποιοι, και θα διαψευσθούν διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

: Προτιθέμεθα να αρχίσουν οι συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του χρέους

Ανεξάρτητα από τη συμφωνία του Απριλίου, η οποία είναι βασισμένη και επικεντρωμένη στις , προτιθέμεθα να αρχίσουν οι συνομιλίες με τους εταίρους και τους θεσμούς σχετικά με τη βιωσιμότητα και την αναδιάρθρωση του χρέους αναφέρει από την πλευρά του σε συνέντευξή του στο Associated Press o υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στις δηλώσεις της εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για το πρωτογενές πλεόνασμα απάντησε νωρίτερα το Σάββατο, χωρίς πάντως να την κατονομάζει, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε και με το γράμμα της πρόσφατης απόφασης του .

Όπως δήλωσε την Παρασκευή η Μαριάνε Κοτέ το Eurogroup αποφάσισε να ληφθούν υπόψη οι οικονομικές περιστάσεις μόνο για το 2015. Τα επόμενα θα πρέπει να τηρηθεί ο στόχος ενός πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 4,5% του ανέφερε.

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: