Νέα κόντρα Μεϊμαράκη – Παπαμιμίκου

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη του τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί δεν έχει ακόμα υποβληθεί μήνυση στην εταιρεία που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ κι αναρωτήθηκε αν πίσω από αυτό κρύβονται σκοπιμότητες, φωτογραφίζοντας τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Η συγκεκριμένη αποστροφή της συνέντευξης του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπαμιμίκου ο οποίος απάντησε με γραπτή του ανακοίνωση:
1) Κατανοώ την εμμονή πλέον του κ. Μεϊμαράκη απέναντι μου, ειλικρινά όμως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω γιατί έχω μάθει να σέβομαι και να τιμώ ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην Παράταξη.
2) Είναι ψέμα πως εγώ αρνήθηκα την υποβολή μήνυσης και αν ισχύει το αντίθετο, ας βγει να το αποδείξει. Διαφορετικά τον καλώ να ανακαλέσει. Ας μην ξεχνά, ότι εγώ ήμουν ο πρώτος που ζήτησα να ασκηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον της εταιρίας, τη στιγμή μάλιστα που ήδη σήμερα εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής.
3) Εκπλήσσομαι που ως πρώην Πρόεδρος αλλά και Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, αγνοεί ότι σύμφωνα με το Άρθρο 9 παρ. 2 υποπαρ.13 του Καταστατικού, το κόμμα εκπροσωπείται δικαστικά και εξώδικα μόνο από τον Πρόεδρο, ο οποίος είναι ο μοναδικός που μπορεί να υποβάλει σχετική μήνυση ή να δώσει τη σχετική εξουσιοδότηση.
4) Και εν τέλει αναρωτιέμαι γιατί μέχρι να παραιτηθεί από Πρόεδρος δεν υπέβαλλε μήνυση εναντίον της εταιρίας ως είχε κάθε δικαίωμα.

Επιτέλους ας πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία και ας πορευθούμε με ενότητα και ομοψυχία για το καλό της Παράταξης.

Μεϊμαράκης: Άλλο συνεννόηση κι άλλο συναίνεση
Στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM o κ. Μεϊμαράκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού,«Άλλο συνεννόηση, άλλο συναίνεση, άλλο στήριξη και άλλο οικουμενική. Απαιτείται όμως η συνεννόηση. Δεν μπορεί να στέλνουμε μηνύματα στο εξωτερικό ότι δεν μιλάμε καθόλου. Και σας το λέει κάποιος που στην τηλεμαχία των αρχηγών με αποκάλεσαν «υπόδικο»…
Υπάρχουν ζητήματα που απαιτείται η συνεννόηση. Δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το παιδί, τι θα κάνουμε, δηλαδή, αφού έχει απειρία. Θα τον αφήνουμε να πηγαίνει απροετοίμαστος; Έτσι πήγε στην Σύνοδο που δεν ήρθε η Τουρκία και μάζεψε τα hot spots εδώ μέσα, και τώρα δεν ξέρει τι να κάνει και κοντεύουν να μας βγάλουν από τη Σένγκεν», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ανέφερε: Αν για τα hot spots με είχε ακούσει, και είχαν μείνει στην Τουρκία, και είχε βοηθηθεί η Τουρκία, και δεν θα πέρναγαν απέναντι για να πνίγονται και δεν θα είχαμε όλο το δουλεμπόριο, και η χώρα θα μπορούσε να ελέγχει καλύτερα τα σύνορά της.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: