ΝΔ: Κλίμα εμφυλίου μεταξύ των υποψηφίων, με ερωτηματικό η παραίτηση Μεϊμαράκη

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ επικρατεί εμφύλιος μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος προκειμένου να υποδείξει τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος.

Ωστόσο, χθες ο Ε. Μεϊμαράκης με δηλώσεις του στον STAR άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακαλέσει την απόφαση του να παραιτηθεί, στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς διαψεύσει τις διαρροές με τις οποίες ουσιαστικά ζητούσε την απομάκρυνση του.

«Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση σήμερα και πει ότι οι διαρροές στο «Έθνος» δεν τον εκπροσωπούν δεν θα παραιτηθώ. Αυτός που με πρότεινε, δεν με διόρισε, αυτός αίρει την εμπιστοσύνη του εγώ οφείλω με την δημοκρατική ευαισθησία μου να παραιτηθώ. Εάν ο κ. Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι μία διαρροή που δεν τον αντιπροσωπεύει τότε δεν θα έλεγα τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, αναρωτήθηκε «αφού ο κ. Σαμαράς γνώριζε την εταιρεία τότε γιατί μου επιτέθηκε;»

Την ίδια ώρα εσωκομματική ένταση κάθε άλλο παρά φαίνεται να καταλαγιάζει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα παραστεί, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ δυσαρεστημένος εμφανίζεται και ο Κώστας Καραμανλής που φέρεται ότι θα παρακολουθήσει μόνο την ομιλία Μεϊμαράκη και θα αποχωρήσει. Παρών στη συνεδρίαση αναμένεται να είναι ο κ. Τζιτζικώστας που δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παραιτηθεί του αξιώματός του, κάτι που έπραξαν οι συνυποψήφιοί του κ.κ. Γεωργιάδης και Μητσοτάκης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τους μύδρους που εξαπέλυσαν οι υποψήφιοι για τον ρόλο της ΚΕΦΕ και κυρίως του προέδρου της και γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου, τα ίδια πρόσωπα θα οργανώσουν και τη νέα εκλογική διαδικασία που πιθανότατα θα διεξαχθεί στις 13 και 20 Δεκεμβρίου.

Action24.gr-Politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: