ΝΔ: Κατάφεραν να συμφωνήσουν μετά από θυελλώδη συνεδρίαση

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βρήκαν τελικά την χρυσή τομή. Το αντίτιμο για όλα τα μέλη, παλιά και νέα θα οριστεί στα 3 ευρώ. Θα στηθούν περίπου 850 κάλπες σε αντίθεση με το 2009 που υπήρχαν 1500 ενώ μέχρι αύριο, Πέμπτη, θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία, αφού πρώτα στην ιστοσελίδα του κόμματος θα αναρτηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία αυτή είναι υπό αίρεση καθώς από τα 17 μέλη που συμμετέχουν στην ΚΕΦΕ ψήφισαν τα 8 με τελικό αποτέλεσμα 7-1 υπέρ της παραπάνω απόφασης.

Μεϊμαράκης μαινόμενος…

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μαινόμενος, μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης και αντάλλαξε βαριές εκφράσεις με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης. «Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία με τις προδιαγραφές της διαδικασίας τώρα και να προκηρυχθεί άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει για τις εκλογές» υπογράμμισε. Παράλληλα απέσυρε τον εκπρόσωπο του Θόδωρο Αμπατζόγλου από τη συζήτηση.

Δήλωση του γενικού διευθυντή Κ. Τζιμάρα

«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Δηλώσεις εκπροσώπων Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη

Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε «Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αύτη η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θέσεις». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σπυρίδων Χρυσοφώτης σημείωσε. «Προτού συμβεί το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει ότι στο θέμα του διαγωνισμού και πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ». Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση: «Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ είχαμε συμφωνήσει σε όλα και συνέβη αυτό το περιστατικό. Εμείς για το καλό της ιστορίας της ΝΔ και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κάλπη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ
Θα στηθούν 1300 κάλπες σε 900 εκλογικά κέντρα και το αντίτιμο θα είναι 3 ευρώ . Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά «Συνεδρίασε, σήμερα, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας και αποφάσισε κατά σειρά τα εξής:
1. Ομόφωνα αποφάσισε, αφού είχαν εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές από την τεχνική επιτροπή, με τη συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, οι οποίες θα αναρτηθούν στη επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, η επιτροπή προμηθειών να αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.
2. Ομόφωνα αποφάσισε ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.
3. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι τα 3 ευρώ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι εκλογικοί κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών».

Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ με ομιλία Τζιτζικώστα
Αύριο, στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με αφορμή την ψήφιση των προαπαιτούμενων και στην οποία έχει κληθεί μετά από πρόταση του Ευ. Μεϊμαράκη με την οποία συμφώνησαν ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Άδ. Γεωργιάδης, ο Απ. Τζιτζικώστας προκειμένου να εκφράσει και αυτός την άποψη του, για την στάση που θα πρέπει να κρατήσει το κόμμα στην βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι κλειστή.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: