Ναι από τον Αρειο Πάγο στην έκδοση του Mr. Bitcoin

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, η οποία ενέκρινε την έκδοση του Mr Bitcoin (Αλεξάντερ Βίνικ) στη Ρωσία.

Ο Mr Bitcoin, ο οποίος εκζητείται από την Ρωσία για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δήλωσε ενώπιον του συμβουλίου του Αρείου Πάγου ότι επιθυμεί την έκδοσή του στην Ρωσία και πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της Ρωσικής Δικαιοσύνης.

Τον τελικό λόγο έχει τώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα εκδοθεί ή όχι και στην περίπτωση που ταχθεί υπέρ της έκδοσής του θα κληθεί να αποφασίσει και σε ποια χώρα.

Ο ‘Αρειος Πάγος, με προηγούμενη απόφαση του, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης του στις αμερικανικές δικαστικές αρχές οι οποίες τον εκζητούν, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου συζητείται στον ‘Αρειο Πάγο και πάλι ένα ακόμη αίτημα για τον Αλεξάντερ Βίνικ, αυτή τη φορά από την Γαλλία, που και αυτή ζητεί την έκδοση του.

Ο συνήγορός του, Ηλίας Σπυρλιάδης, δήλωσε ότι «με την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στην Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: