«Να τοποθετηθεί συρματόπλεγμα στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και την Βουλγαρία»

Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας για το προσφυγικό εξαπέλυσε ο Ούγγρος πρωθυπορυγ’ός Βίκτορ Ορμπαν λέγοντας

ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί συρματόπλεγμα στα σύνορα με τα Σκόπια και την Βουλγαρία για να σταματήσει η είσοδος αλλοδαπών στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters.

«Θα καταστρέψουμε το καθεστώς της Σένγκεν από μόνοι μας, εάν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα (της Ε.Ε.) ανεξαρτήτως από το πόσο δαπανηρό και δύσκολο είναι αυτό, πρόσθεσε ο κ. Ορμπαν.  

Παράταση των ελέγχων εντός Σένγκεν θα εξετάσουν οι υπουργοί Εσωτερικών

Το ενδεχόμενο να παραταθούν έως και δύο χρόνια οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα μεταξύ των κρατών-μελών της Σένγκεν αναμένεται να συζητήσουν οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, στην άτυπη συνεδρίασή του στο Άμστερνταμ την ερχόμενη Δευτέρα.

Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, ήξδη η Γερμανία κάνει χρήση των προβλέψεων της Συνθήκης Σένγκεν, έχοντας επιβάλει προσωρινά περιορισμούς στην ελεύθερη διακίνηση. Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι - βάσει των κανονισμών – αυτή η περίοδος λήγει στις 13 Φεβρουαρίου, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα παράτασης για επιπλέον έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τον Μάιο του 2016. «Το ερώτημα που τίθεται είναι τι μπορεί να γίνει μετά»  τόνισε η Μπερτό και στην συνέχεια υπενθύμισε το άρθρο 19 και 26 της Συνθήκης Σένγκεν, που προβλέπει την δυνατότητα διετούς παράτασης και το οποίο θα συζητηθεί την Δευτέρα από τους υπουργούς Εσωτερικών. 

«Αυτός ο μηχανισμός δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί. Ωστόσο, υπάρχει αυτή η δυνατότητα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που χρειαστεί», δήλωσε η Ν. Μπερτό.

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: