Mυρωδάτο και γλυκόπιοτο: Λικέρ φράουλα

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτάΒαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 λίτρο λευκό ρούμι4 φλιτζάνια άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη750 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες1 λίτρο βότκα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο δοχείο που κλείνει ανακατέψτε το ρούμι, τη βότκα και τη ζάχαρη.

Πλένετε τις φράουλες, αφαιρέστε το κοτσάνι και κόψτε τις στα δύο. Προσθέστε τις φράουλες στο αλκοολούχο μείγμα, ανακατέψτε, κλείστε ερμητικά το καπάκι και αφήστε το ποτό να «ξεκουραστεί» για τρεις μήνες, ανακατεύοντας το σε αραιά διαστήματα.

Μετά το πέρας των τριών μηνών, σουρώστε το λικέρ και βάλτε το σε μπουκάλια.

Πηγή: news.gr

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: