Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: Η τελική λύση του προσφυγικού είναι στην Τουρκία

Το κλείσιμο των βορείων συνόρων της Ελλάδας δεν αποτελεί λύση για το μεταναστευτικό, συμφώνησαν σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.
Μετά την συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι επανέλαβε στον πρόεδρο Γιούνκερ την πάγια άποψη ότι το κλείσιμο των βορείων συνόρων δεν αποτελεί λύση στο προσφυγικό.
Όπως είπε, παρά τις αρχικές μεγάλες καθυστερήσεις, υπάρχει σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην Ε.Ε.
Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί μόνο με την κατασκευή των hotspots, αλλά η Ευρώπη θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ειδικά στην μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες.
Τόνισε επίσης πως η συνεργασία με την Τουρκία πρέπει να φθάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προσφυγικές μεταναστευτικές ροές, καθώς όπως υπογράμμισε, η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία και μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο Ε.Ε.-Τουρκίας μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί σε αυτή του τη διάσταση.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: