Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας  στη διάρκεια του επενδυτικού συνεδρίου «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις» που διοργανώνει ο ΣΕΒ, δήλωσε πως πρώτη πολιτική προτεραιότητα είναι η προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώ, στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η ελληνική κοινωνία, όπως υπογράμμισε, δεν συνδέει τις επενδύσεις με τα θετικά οφέλη για την κοινωνία που σημαίνει όμως περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας γι΄αυτό είναι επιβεβλημένοι οι υψηλοί ρυθμοί υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου επενδύσεων.

Στη συνέχεια, είπε πως είναι απαραίτητες για να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις απασχόλησης και ανέφερε ότι απαιτείται ρυθμός ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό σε μια επταετία. Για να έρθουν οι επενδύσεις, τόνισε, χρειάζεται αποφασισμένη κυβέρνηση και μια κρατική διοίκηση που θα θέτει τις επενδύσεις ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί «διστακτικά και μαγκωμένα».

«Τίποτα δεν μας κάνει να πιστεύουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί έχοντας τις επενδύσεις ως πρώτη προτεραιότητα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι το δικό του κυβερνητικό σχήμα θα λειτουργεί με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς αλλά και τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που θα επιλέγονται από το κράτος.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: