Μητσοτάκης: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διακρίνεται από έναν «μπαγιάτικο τσαβισμό»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι η πολιτική της διακρίνεται από έναν «μπαγιάτικο τσαβισμό», υπογραμμίζοντας ότι το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, και φέρει τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στα γεγονότα στην Βενεζουέλα, ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλει το Μαξίμου ότι «σερβίρει πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση ενώ κύριο μέλημά του είναι η στοχοποίηση των πολιτικών του αντιπάλων με κάθε μέσο».

Παράλληλα σημειώνει πως οι εκλογές είναι μονόδρομος, καθώς η κυβέρνηση «εξαντλήθηκε ή εξάντλησε» και βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα, ενώ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι δεν εφαρμόζει απλώς μνημόνια αλλά παράγει διαρκώς καινούρια. Αντί να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να ψηφίσουν, τονίζει, προτιμά να ψηφίζει μέτρα στο διηνεκές.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας κριτική στους θεσμούς, αναφέρει ότι «έχουν και αυτοί ευθύνες για λάθη που έχουν συμβεί.Ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση που είναι η βάση του μνημονίου Τσίπρα. Συμφώνησαν με το ασφαλιστικό-έκτρωμα του κ. Κατρούγκαλου. Κλείνουν τα μάτια στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από τους κομματικούς εγκάθετους. Σήμερα, επιμένουν σε υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: