Μητσοτάκης: Δεν μετανιώνω για όσα είπα στον Τσίπρα

Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στη χθεσινή του διένεξη με τον πρωθυπουργό στη Βουλή, σημειώνοντας πως «δεν μετανιώνω για όσα είπα στον Τσίπρα, επέλεξα να απαντήσω, οι τοποθετήσεις μου και η κριτική μου ήταν πολιτικές».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα άλλαζε κάτι από τα όσα είπε, απάντησε ως εξής:

«Έχω προσπαθήσει με επιμονή να κρατήσω το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην ουσία. Χθες επέλεξα κάτι διαφορετικό, να απαντήσω. Δεν μετανιώνω, οι τοποθετήσεις μου και η κριτική μου ήταν πολιτικές. Δεν μπορεί να στέκεται κάποιος αδιάφορα σε ζητήματα ηθικής στην πολιτική.  Όποιος παρακολούθησε τη χθεσινή συζήτηση έβγαλε τα συμπεράσματά του».

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, θα επαναφέρει τη συζήτηση στην οικονομία, που είναι το θέμα που αφορά τους πολίτες.

«Θα μειώσω φόρους, έχω την απαίτηση να βοηθήσετε τους εργαζόμενους λέω στις επιχειρήσεις, γι’ αυτό προτείνω μία συμφωνία αλήθειας. Μιλάμε για ένα ασφαλιστικό τριών πυλώνων. Με συμμετοχή στον δεύτερο και τρίτο πυλώνα του ιδιωτικού τομέα. Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι δυστυχώς υπάρχει μία άτυπη συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, να εμφανίζονται οι εργαζόμενοι ως μερικώς εργαζόμενοι και να θυσιάζονται τα ένσημα για να παίρνουν ζεστό χρήμα. Επί κυβέρνησης ΝΔ μπήκαν τα υψηλά πρόστιμα για την μαύρη εργασία. Ο έλεγχος είναι αδιαπραγμάτευτος», είπε χαρακτηριστικά.

«Εάν η σημερινή οικονομία αναπτύσσεται με 2% με μία κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να διώξει τις επενδύσεις , τότε με μια πιο φιλική κυβέρνηση πόσο μπορεί να φτάσει. Μίλησε χθες ο πρωθυπουργός για το οικονομικό του σχέδιο, αλλά δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα για τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: