Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για κορωνοϊό: Η Θεία Κοινωνία δεν είναι μαγική

Στο ζήτημα του κορωνοϊού και το ενδεχόμενο εξάπλωσής του μέσα από την Θεία Κοινωνία αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, μιλώντας στο σάιτ του Πρώτου Θέματος.

«Όποιος είναι άρρωστος ας μην έρθει στην Εκκλησία. Δεν μπορούμε να περιφρονούμε τα φάρμακα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Αγία Γραφή αναδεικνύει τους γιατρούς και τα φάρμακα. Ο πιστός που δεν αισθάνεται καλά μπορεί να έρθει το απόγευμα όταν η Εκκλησία δεν έχει πολύ κόσμο και να ανάψει το κερί του και να κάνει την προσευχή του», ανέφερε ακόμα.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «εμείς τους Ναούς δεν πρόκειται να τους κλείσουμε. Όποιος δεν μπορεί όμως να έρθει στην Εκκλησία να μην έρθει, ας το αποφύγει. Νομίζει ότι επειδή είναι πιστός τα μικρόβια δεν θα τον πλησιάσουν; Οι ιερείς δεν αρρωσταίνουν;».

Όσον αφορά τη Θεία Κοινωνία ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος είπε: «Εκείνο θέλει πίστη. Δεν είναι μαγική η Θεία Κοινωνία. Ανάλογα με την πίστη που έχουμε δεν βλάπτει. Αλλά ποιος μπορεί να μετρήσει την πίστη; Αν έχεις μεγάλη πίστη μπορείς να περπατήσεις πάνω στα κύματα από την Αλεξανδρούπολη ως την Σαμοθράκη. Αν δεν έχεις όμως; Πρέπει να προσερχόμαστε με πίστη για τη Θεία Κοινωνία και όχι με διάθεση επίδειξης. Ο αγιασμός πάει στην ψυχή. Και αν ο Θεός θέλει να δοκιμαστούμε;».

 

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: