Mια ολόκληρη ζωή μαζί

Τηλεφωνήματα. Μηνύματα. Ραντεβού. Ξανά μηνύματα. Ξανά τηλεφωνήματα. Διανυκτερεύσεις. Πρωινά μαζί. Μαζί τα βράδια. Μαζί χέρι με χέρι στους δρόμους της πόλης. Μαζί με φίλους. Μαζί τα Σαββατοκύριακα. Μαζί τις καθημερινές. Και χώρια όταν είμαστε από το άλλο μας μισό, πάλι μαζί είμαστε. Καμία υπερβολή. Το μαζί δεν καταλαβαίνεις πότε συμβαίνει. Απλώς συμβαίνει. Και κάπως αποκτάει μεγαλύτερη διάσταση. Μαζί διακοπές. Μαζί στα πρωτοβρόχια. Μαζί στα μακροβούτια. Μαζί στις υποσχέσεις, στα θέλω, στα μπορώ και στα καθημερινά. Και καθημερινά η σχέση μεγαλώνει, εξελίσσεται, αλλάζει, αποκτάει χρώμα και σύνθεση. Μαζί στα προβλήματα. Μαζί στις εντάσεις. Μαζί στα δύσκολα. Μαζί στα μνημόνια. Μαζί στα τσαλακωμένα όνειρα. Μαζί στη νέα ζωή. Μαζί στις αποφάσεις για τη ζωή. Μαζί στο μεγάλωμα των παιδιών. Μαζί στην κουζίνα. Μαζί σ” όλα. Καμία διαίρεση δεν παίζει στο μαζί. Πρόσθεση μόνο και πολλαπλασιασμός. Μαζί στις ασκήσεις της εποχής. Μαζί στις λύσεις. Κι όλα τα άλυτα θέματα τα διαχειρίζεσαι αλλιώς στο μαζί.

Είμαι που λες μαζί του 26 χρόνια. Στο περίπου, γιατί έκανα μόνη την πρόσθεση. Και φτιάχνω συχνά το πολύχρωμο παζλ από ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες που στέκεται εκεί όταν κι εφόσον χρειαστώ μια αγκαλιά για να κρυφτώ. Του ζητάω να ενώσουμε μαζί τα κομμάτια του παζλ και το κάνει κι είναι εκεί όταν χρειαστεί ένα χέρι βοηθείας. Κι είμαστε μαζί στο χρόνο που αφήνει μια συγκλονιστική εσάνς από ατόφιο χρυσάφι, που σκορπάει τρυφεράδα και οι ρυτίδες στέκονται αμήχανα μπροστά στη γοητεία αυτής της αρωματισμένης και τονωτικής σχέσης.

Ξέρουμε μαζί πάντως να στεκόμαστε στο παραπέρα όταν υπάρχει εκνευρισμός και θυμός. Έχουμε τον τρόπο μας να κρύβουμε ανασφάλειες και φόβους. Κι όταν ανθρώπινα και αυθάδικα πέφτουμε σε ίλιγγο και επικίνδυνες στροφές (γιατί είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαδρομή) κάποιος από τους δύο μαγικά (σαν θαύμα) αποκτάει νηφαλιότητα και μια κάποια σοφία, δίνοντας αγκαλιά και λύση στο δευτερόλεπτο. Και μαθαίνουμε όλο και περισσότερο να το γιορτάζουμε το μαζί, μια ολόκληρη ζωή.

 

Μια ολόκληρη ζωή μαζί. Και μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον των παιδιών μας. Και μαζί δημιουργούμε λάθη και φτιάχνουμε μαζί με τα σωστά ένα απαιτητικό, τεράστιο, διαχρονικό, κλασικό, δύσκολο, αλλά μοναδικό κι αυθεντικό παζλ μιας υπέροχης σχέσης. Μια ολόκληρη ζωή μαζί. Μαζί στο επόμενο βήμα που μας θέλει να διαχειριζόμαστε εφηβικά όνειρα και παθιασμένες σχέσεις. Μαζί σε κάθε ελπίδα για το αύριο. Μαζί, χέρι – χέρι αισιοδοξούμε.

πι.ες: Το μαζί κρύβει τα μυστικά λάμψης του κόσμου όλου. Έχει σημαντική επιρροή το μαζί. Μαζί μέσα στα χρόνια. Δείχνει άλλη επιθυμία το μαζί. Στο μαζί εξατμίζονται τα άγχη. Κι ένα βήμα – στο μαζί- αρκεί, για να γίνει το επόμενο βήμα με τους ανθρώπους της καρδιάς μας.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: