Μια κοπέλα που υποφέρει από ακμή είδε τις φωτογραφίες της μεταμόρφωσής της να διακωμωδούνται στο διαδίκτυο. Δείτε πώς αντέδρασε.

Η Ashley VanPevenage από την Tacoma, της Washington, που υποφέρει από ακμή, δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο ανοιγόταν όταν άφησε τη φίλη της να μοιραστεί τις φωτογραφίες του πριν και μετά στο Instagram.

Αλλά σε λίγες μέρες, η εικόνα της είχε κοινοποιηθεί χιλιάδες φορές, φέροντας άσχημα σχόλια για το άβαφο πρόσωπό της κάνοντας τη να μη θέλει να κυκλοφορήσει έξω αμακιγιάτιστη.

Προχωρήστε παρακάτω για το βίντεο.

Δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι το κάνουν αυτό, κι εγώ δεν μπορώ να καλύψω ένα απλό σπυράκι απ’ το πρόσωπό μου Αρχικά άκακο: Ένα από τα πρώτα σχόλια, που θαυμάζει την ικανότητα της μακιγιέζ, κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές.

τον περασμένο Ιανουάριο, η Ashley πήρε βενζόλιο και έπαθε μια αλλεργική αντίδραση η οποία της άφησε ένα πρόσωπο γεμάτο κόκκινα σημάδια.

Η φίλη της, μακιγιέζ με το όνομα Dreigh, την έβαψε, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από το πριν και το μετά στο λογαριασμό της στο Instagram . Στην πρώτη λήψη το πρόσωπο της ξανθιάς κοπέλας είναι γεμάτο με ακμή – αλλά στη δεύτερη το δέρμα της φαίνεται καθαρό και ηλιοκαμμένο, τα χείλη της καλά σχηματισμένα, και τα μάτια της έχουν μεταμορφωθεί με ένα έντονο smoky eye. Πολλοί επαίνεσαν τις ικανότητες της μακιγιέζ.

Μια φοιτήτρια από το Τέξας, που πιθανότατα ακολουθούσε την Dreigh, αντέγραψε τις εικόνες της σύγκρισης και τις κοινοποίησε στο Twitter (virtuallyvivi) για να δείξει το θαυμασμό της για την αλλαγή, λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι το κάνουν αυτό, κι εγώ δεν μπορώ να καλύψω ένα απλό σπυράκι απ’ το πρόσωπό μου.»

Αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις… Αλλά η 20χρονη από την Tacoma, της Washington, σύντομα ανακάλυψε ότι οι σχολιαστές στο ίντερνετ μπορεί να είναι πολύ κακοί

Το κέντρο της προσοχής: αν και στο παρελθόν γελούσε με τα memes στο ίντερνετ, η Ashley συνειδητοποίησε ότι δεν είναι και τόσο αστεία όταν είσαι μέρος τουςΕ, αυτή είμαι εγώ… Η όμορφη ξανθιά είδε το πρόσωπό της να ξεπετάγεται στη δικιά της αρχική σελίδα στο Instagram και όλα τα social media

Αυτό το φαινομενικά καλοπροαίρετο tweet κοινοποιήθηκε εκατοντάδες φορές. Αλλα δυστυχώς τα πράγματα δεν τελειώνουν εδώ. Σύμφωνα με το BuzzFeed, οι φωτογραφίες – και η λεζάντα της Virginia – «κλάπηκαν» από άλλους λογαριασμούς στο Twitter, κάποιοι από τους οποίους δεν είχαν καλές προθέσεις

Οι φωτογραφίες γέμισαν το Instagram και άλλες σελίδες με φωτογραφίες. Και τότε οι λεζάντες άρχισαν να γίνονται πιο επιθετικές. Μία έλεγε: «Ο λόγος που πρέπει να πας για μπάνιο με μια γκόμενα στο πρώτο ραντεβού»

Με εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν δει το meme και να έχουν οι ίδιοι συμμετάσχει στην κοινοποίησή του, η Ashley άρχισε να βιώνει την παρενόχληση από το ίντερνετ Η αυτοπεποίθησή της πληγώθηκε, και σταμάτησε να νιώθει ότι μπορεί να βγει από το σπίτι άβαφη.

«Ο λόγος που πρέπει να πας για μπάνιο με μια κοπέλα στο πρώτο ραντεβού»

Και το αδιάβροχο μακιγιάζ; Πολλοί συνέδεσαν αυτό το αστείο ότι ένας άντρας πρέπει να βγάλει την κοπέλα για μπάνιο στο πρώτο ραντεβού ώστε να ξεβάψει το μακιγιάζ της, με την Ashley σαν απόδειξη

Αλλά τελικά, αυτή τη βδομάδα, αποφάσισε ότι δε θα το ανεχτεί Αν οι άνθρωποι είχαν σκοπό να μιλάνε για εκείνη, θα έπρεπε να έχει τον έλεγχο. Γι’ αυτό δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube σαν απάντηση, στο οποίο μοιράζεται την εμπειρία της και επιτέλους προχωρά.

«Πρέπει να πω ότι παλιά μου άρεσαν τα memes» λέει στην αρχή του βίντεο. «Αλλά όταν είσαι κι εσύ μέσα [στο meme], και αντιμετωπίζεις όλα τα άσχημα σχόλια, είναι διαφορετικό.»

«Ποτέ δεν ένιωθα άβολα να κυκλοφορήσω με τη φυσική μου εμφάνιση, μέχρι που δημοσιεύτηκε η φωτογραφία», συνέχισε. «Μετά απ’ αυτό και αφού διάβασα όλα τα σχόλια, έχασα την αυτοπεποίθησή μου Δεν μου άρεσε να βγαίνω άβαφη ή αχτένιστη.»Αυτή τη βδομάδα, όμως αντεπιτίθεται στους ξένους με ένα βίντεο στο YouTubeΕξήγησε ότι το meme πλήγωσε την αυτοπεποίθησή της και την έκανε να αισθάνεται απαίσιαΔιάβασε ακόμη και κάποια από τα άσχημα σχόλια, πριν προσθέσει ότι έμαθε να μην αφήνει τους άλλους να την επηρεάζουν

Οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν ότι τα πράγματα που γράφονται στα social media αφορούν αληθινά πρόσωπα, και έχει διαβάσει πολλές φορές άσχημα πράγματα από ξένους.

«Θυμάμαι που ξύπνησα ένα πρωί και κοίταζα στη σελίδα μου στο Instagram, και είδα το πρόσωπό μου», λέει. «Και σκέφτομαι, ‘Ουάου, αυτή είμαι εγώ’. Και συνεχίζω διαβάζοντας τα χιλιάδες σχόλια που δημοσιεύτηκαν. Ήταν ενοχλητικά και κακόβουλα σχόλια.»

Διάλεξε μερικά για να δείξει τι θέλει να πει, αναθυμούμενη το πόσο πληγώθηκε όταν διάβασε το κάθε ένα από αυτά. Αλλά μετά, είπε, αποφάσισε να μην τα αφήνει να την ορίζουν.

«Συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν εγώ, και η γνώμη του κόσμου δε με νοιάζει, ούτε θα έπρεπε να νοιάζει κανέναν», είπε. «Όλοι πρέπει να νιώθουν όμορφα με την εμφάνισή τους, και δεν έχει σχέση τι έχεις πάνω στο πρόσωπό σου Το μόνο που μετρά είναι ποιος είσαι.»

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: