Μια φορά στις 500 χιλιάδες: Νεογέννητο είχε μέσα στην κοιλιά του το δίδυμο αδελφάκι του (εικόνες & βίντεο)

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη τον περασμένο μήνα στην Κολομβία και έχει συγκεντρώσει αρκετά μεγάλο ιατρικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, στις 22 Φεβρουαρίου γεννήθηκε ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο μέσα στην κοιλιά του είχε το δίδυμο αδελφάκι του. Η Ιτζαμέρα, όπως ονομάστηκε, είχε μέσα στο σώμα της, το αδελφάκι της, το οποίο της αφαιρέθηκε με χειρουργική επέμβαση. Το σώμα του είχε ύψος 45 χιλιοστά, ζύγιζε μόλις 14 γραμμάρια, ενώ δεν είχε ούτε καρδιά, ούτε εγκέφαλο.

Ο τύπος αυτής της μορφής γέννησης καταγράφηκε για πρώτη φορά σε μια βρετανική ιατρική εφημερίδα το 1808, όπου αναφέρεται ότι μπορεί να συμβεί σε μία από τις 500.000 γέννες. Τα τελευταία χρόνια, έχουν σημειωθεί παρόμοιες γεννήσεις σε Ινδία, Ινδονησία και Σιγκαπούρη. Αυτή φέρεται να είναι η πρώτη που έγινε διάγνωση του προβλήματος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η μητέρα του μωρού, Μόνικα Βέγκα, ανέφερε ότι οι γιατροί αντιλήφθηκαν τι ακριβώς συμβαίνει στον 7ο μήνα της κύησης, με τον γιατρό Μιγκέλ Πάρα να δηλώνει: «Δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι ανάλογο. Δεν περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί».

Ο Δρ. Parra-Saavedra εξέτασε για πρώτη φορά την 33χρονη Monica Vega, ενώ διένυε την 35η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Ο μαιευτήρας της πίστευε ότι το έμβρυο είχε κύστη ήπατος. Χρησιμοποιώντας υπερηχογράφημα ο Δρ. Parra-Saavedra διαπίστωσε ότι η εν λόγω “κύστη” γεμάτη υγρό, περιείχε ένα μικροσκοπικό βρέφος, το οποίο μάλιστα υποστηριζόταν από ένα ξεχωριστό ομφάλιο λώρο που συνδεόταν με το έντερο του μεγαλύτερου βρέφους.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να γεννήσει πρόωρα, καθώς το να άφηναν το μωρό με ένα άλλο σώμα μέσα στο σώμα του για άλλους δύο μήνες, θα έκρυβε σοβαρό κίνδυνο για την ζωή του.

Το fetus in fetu πολλές φορές διαγιγνώσκεται λανθασμένα ως τεράτωμα, ένας όγκος που μπορεί να περιέχει οστά, μυϊκό ιστό και τρίχες. Οι επιβλέποντες ιατροί της Vega αναμένουν τα αποτελέσματα της σύγκρισης DNA, ωστόσο ο Δρ. Parra-Saavedra δηλώνει πεπεισένος ότι τα δύο έμβρυα ξεκίνησαν ως μονοζυγωτικά δίδυμα από το ίδιο ωάριο.

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: