Μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες

 

 

 

 

 

 

 

 

Του Πέρη Χαλάτση

Υπάρχουν εκδηλώσεις που μπορούν να γίνουν αλλά οι ελληνικές αντιπροσωπείες τις αποφεύγουν.

Όμως όταν τις κάνουν ξεχωρίζουν. Και αυτή που έκανε τελευταία, η Ford Motor Ελλάς στο πρώην Δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ήταν από τις καλύτερες.

Γιατί όμως;

Η απάντηση είναι απλή. Παρέδωσε στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου , τα πιο γρήγορα μοντέλα που εκπροσωπεί , το Focus ST, το Focus RS και το Mustang, για  να τα οδηγήσουμε στο όριο αλλά με απόλυτη ασφάλεια. Η εκδήλωση είχε τον τίτλο Ford Performance.

Η ομάδα που είχε αναλάβει τη διοργάνωση και είχε «χαράξει» για την περίσταση αυτή τρείς διαφορετικές πίστες δοκιμών, πρέπει να επισημάνουμε ότι έκανε σωστή δουλειά. Αν και θα έπρεπε να είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεση μας  για να μάθουμε το σωστό ντρίφτ με το Mustang που «φοράει» τον 5λιτρο V8 μοτέρ των 421 ίππων η ακόμη και το Mustang με τον «μικρότερο» κινητήρα των 2,3 λίτρων και τους 317 ίππους.

Εκεί είδαμε μέσα από τη διαδικασία εναλλαγών αυτοκινήτων, τον τρόπο που πρέπει να στρίβεις στο βρεγμένο δρόμο, τις διαφορές σε κρατήματα ανάμεσα από τη δικίνητη  και  την τετρακίνητη έκδοση  αλλά και τις αρετές της κάθε έκδοσης ανάλογα με τη φιλοσοφία που έχουν στηθεί , το καθένα αυτοκίνητο για διαφορετική χρήση.

Την ήμερα που είχε κλείσει η Ford το «ραντεβού»  με τη διεύθυνση εκμετάλλευσης  του χώρου στο δυτικό αεροδρόμιο , η εξωτερική θερμοκρασία ήταν κάπου ανάμεσα στους 39 με 42 βαθμούς.  Φαντασθείτε πόσο ήταν η θερμοκρασία εδάφους και πόσο πολύ καταπονήθηκαν τα λάστιχα.

Τα Ford ST με τους 250 ίππους χρησιμοποιούσαν ελαστικά Michelin Pilot Sport 3.

Τα Ford RS με τους 350 ίππους φορούσαν ελαστικά Michelin Pilot Super  Sport.

Και τα  Mustang με τους 315 ίππους και τα πιο γρήγορα με τους 413 ίππους «φορούσαν» P Zero της Pirelli.

Για να έχετε μια ιδέα περί  τίνος πρόκειται , το Mustang με τον  Eco Boost κινητήρα 2.300 κ.εκ αποδίδει 315 ίππους ενώ η 5λιτρη έκδοση αποδίδει 413 ίππους. Άντε κράτα το όταν έχεις κίνηση στους πίσω τροχούς και έχεις μπει σε βρεγμένο δρόμο.

Οι δοκιμασίες περιελάμβαναν :

Tο workshop και εκεί οδηγήσαμε το Focus ST των 250 ίππων σε μια διαδρομή με σλάλομ, κλειστές φουρκέτες και  δυνατό  φρενάρισμα στη γραμμή του τερματισμού.

Τη δοκιμασία του skid pad σε βρεγμένο οδόστρωμα μέσα σε έναν οριοθετημένο κύκλο. Στη διάθεση μας ήταν τα δύο Mustang με τους 315 ίππους και τους 413 ίππους.

 

Και οδήγηση σε πίστα με τα βαμμένα σε Nitrous Blue χρώμα  Ford RS με  τους 350 ίππους. Τα πολλά λόγια περισσεύουν. Το Ford RS είναι το απόλυτο όπλο στην κατηγορία αυτή της αγωνιστικής οδήγησης. Πολύ καλή πρόσφυση – λόγω τετρακίνησης- γρήγορο τιμόνι, απίστευτα φρένα. Τι χρειάζεται για να το οδηγήσεις σωστά;  Γνώσεις, σωστή τοποθέτηση, ψυχή και όρεξη για τρελές καταστάσεις.

Μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: