Μετρό Πειραιά: Πρεμιέρα αύριο για τους σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο»

«Ανάσα» στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά και μεγάλη βοήθεια προς τους πολίτες αναμένεται να προσφέρει η αυριανή πρεμιέρα των τριών νέων σταθμών του Μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Οι τρεις σταθμοί παραδίδονται αύριο Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι. Οι υπεύθυνοι προβλέπουν ότι από αύριο θα υπάρξει ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 πολίτες ημερησίως. Κάτι τέτοιο σημαίνει μείωση της κυκλοφορίας των ΙΧ οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Την ίδια ώρα, οι χρόνοι θα μειωθούν. Συνολικά για τη διαδρομή λιμάνι – αεροδρόμιο θα χρειάζονται 55 λεπτά με το μετρό.

Η Γραμμή 3 αριθμεί πλέον 27 σταθμούς

Η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα — Πειραιάς» περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο), καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού. Συνολικά η Γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο — Δουκίσσης Πλακεντίας — Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, πρόκειται για μια επένδυση ύψους 730 εκατ. ευρώ σε περιοχές του Δήμου Πειραιά και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα) που σήμερα έχουν έντονα προβλήματα κυκλοφορίας.

Ο σταθμός «Πειραιάς» θα αποτελεί πλέον ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο, αφού εκεί συνενώνονται λειτουργικά δύο Γραμμές Μετρό ( 1 και 3), το Λιμάνι, ο Προαστιακός σιδηρόδρομος και το Τραμ, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.


Η συχνότητα των δρομολογίων

Η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα Δημοτικό θέατρο — Δουκίσσης Πλακεντίας τις ώρες αιχμής (07.30 -11.00 & 13:30 — 17:30) παραμένει στα 4΄ και τις νυχτερινές ώρες (22:00 — 00:20) μειώνεται στα 9΄από 10΄. Στο τμήμα Αεροδρόμιο — Δημοτικό θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36΄.

Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Δημοτικό θέατρο και Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινά στις 05:30. Πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς Αιγάλεω και Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας και από το σταθμό Εθνική ‘Αμυνα στην κατεύθυνση προς Δημοτικό Θέατρο. Το τελευταίο δρομολόγιο (Δευτέρα — Πέμπτη & Κυριακή) από το Δημοτικό Θέατρο θα γίνεται στις 23:59 και από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 00:03.

Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και ισχύει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν στη 01:06 από το Δημοτικό Θέατρο και στη 01:10 από τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τελευταίοι συρμοί από τον σταθμό Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα αναχωρούν στις 00:23 (Δευτέρα — Πέμπτη & Κυριακή) και στη 01:30 (Παρασκευή και Σάββατο).

Η αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: