Μενίδι: Σφαίρα καρφώθηκε σε ποδήλατο 3χρονης την ώρα που Ρομά έκαναν γλέντι παρά την καραντίνα (εικόνες)

Σφαίρα 9mm βρέθηκε καρφωμένη στο ποδήλατο του παιδιού, σε διαμέρισμα 5ου ορόφου — Τρόμος μην βρεθεί κανείς ξανά στη θέση που βρέθηκαν οι γονείς του 11χρονου Μάριου

Σάλο έχει προκαλέσει η μαρτυρία της μητέρας ενός τρίχρονου κοριτσιού στο Μενίδι, που είδε σφαίρα 9mm καρφωμένη στο ποδήλατο του παιδιού, σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, έξω από το δωμάτιό του.

«Είχαμε Άγιο διότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, λείπαμε από το σπίτι» είπε χαρακτηριστικά η νεαρή μητέρα μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

Γλέντια Ρομά εν μέσω καραντίνας

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να διερευνήσουν την υπόθεση, εκτιμούν ότι η σφαίρα έφυγε από όπλο Ρομά, κατά τη διάρκεια γλεντιών που οργανώθηκαν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, όπου μάλιστα σημειώθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς που έσπευσαν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις.

Οι Ρομά επιτέθηκαν λεκτικά και άρχισαν να πετούν πέτρες και οι αστυνομικοί απάντησαν με προσαγωγές. Αδιάψευστος μάρτυρας ένα βίντεο που ανέβασε νεαρός τσιγγάνος στην εφαρμογή Tik Tok.

Στη διάρκεια του γλεντιού ακούστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, αρκετοί πυροβολισμοί από το σημείο όπου διεξάγονταν οι εορτασμοί.

«Πολύ συχνά ακούμε πυροβολισμούς έτσι κι αλλιώς», ανέφερε η μητέρα του τρίχρονου κοριτσιού. «Είχαμε Άγιο», συμπληρώνει. «Όταν είδαμε τη σφαίρα πανικοβληθήκαμε, ευτυχώς η μικρή μας δεν κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει».

Οι αρχές πήραν τη σφαίρα για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε τις φωτογραφίες του Πρώτου Θέματος:

Το περιστατικό θυμίζει την υπόθεση του 11χρονου Μάριου που πριν από μόλις τρία χρόνια, μια άλλη αδέσποτη σφαίρα, καρφώθηκε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής σε δημοτικό σχολείου του Μενιδίου. Τρία χρόνια μετά, η κατάσταση μένει ίδια. Μέχρι την επόμενη αδέσποτη σφαίρα, με την ελπίδα να μην βρεθεί κανείς ξανά στη θέση που βρέθηκαν οι γονείς του Μάριου.

Διαβάστε επίσης: Δυο γλέντια Ρομά με πάνω από 200 άτομα στην Κάτω Αχαΐα εν μέσω καραντίνας

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: