Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας: Κάηκαν πάνω από 20 σπίτια στη Ζήρια

Τρία άτομα έχουν μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και ένα άτομο με εγκαύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου

Συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου στην Αχαΐα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος στην περιοχή Ζήρια έχουν καεί τουλάχιστον 20 σπίτια.

«Άργησαν να έρθουν τα πυροσβεστικά μέσα, εξαπλώθηκε παρά πολύ γρήγορα η φωτιά, πρόκειται για κατάφυτη και καταπράσινη περιοχή, έχει διανύσει η πυρκαγιά πάνω από 30 χιλιόμετρα, το δυτικό μέτωπο είναι σε εξέλιξη προς Πάτρα και το ανατολικό προς Λόγγο Ανατολικά του Αιγίου», τόνισε ο κ. Ντίνος.

«Πολλά σπίτια (κάηκαν)… Πέρασε μέσα από τον οικισμό, εκκενώθηκε γρήγορα. Το Λαμπίρι δεν φαίνεται από τον καπνό, καίγεται»., συμπλήρωσε.  Την ίδια ώρα σύμφωνα με το thebest.gr τρία άτομα έχουν μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και ένα άτομο με εγκαύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Από την άλλη πλευρά σε μιλώντας σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο πύρινο μέτωπο της Αχαΐας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στη μάχη παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η φωτιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό. Για αυτό τον λόγο και ενεργοποιήθηκε το σύστημα ειδοποίησης 112, ώστε να εκκενωθούν αρχικά τα χωριά Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι και στη συνέχεια και ο Λόγγος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ακόμη πως στην περιοχή βρίσκεται και ειδικό σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, για να συνδράμει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων ή εκδρομέων από τις ακτές. Επιπλέον στην περιοχή έφτασε κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: