Με το σταγονόμετρο περνούν από την Ειδομένη οι πρόσφυγες ενώ έχουν εγκλωβιστεί 10000

Πεντακόσιοι πρόσφυγες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ενώ η ροή συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, με αργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό στην Ειδομένη και περιμετρικά, στα χωράφια, έχουν κατασκηνώσει περίπου 10.000 άνθρωποι. Παράλληλα, στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, σε Νέα Καβάλα και Χέρσο στο Κιλκίς, βρίσκονται άλλοι 4000 πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» μεταφέροντας 580 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 515 μετανάστες και πρόσφυγες από Λέρο και Κάλυμνο.

Αυτή τη στιγμή έχουν διατεθεί από τον ΟΛΠ τρεις επιβατικοί σταθμοί αλλά και η πέτρινη αποθήκη για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών που οι περισσότεροι είναι ασφυκτικά γεμάτοι. Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες μόλις φθάσουν στο λιμάνι του Πειραιά προτιμούν να αναχωρήσουν με λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον ηλεκτρικό σταθμό.

Από χθες λειτουργεί επιπλέον ιατρείο στον χώρο του ΟΛΠ όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες από τον Ιατρικό Σύλλογο και τους με τους Γιατρούς του Κόσμου. Έως αργά χθες είχαν εξεταστεί περισσότερα από 400 παιδάκια πολλά από τα οποία παρουσιάζουν συμπτώματα βρογχίτιδας. Το ιατρείο θα λειτουργεί σε σταθερή βάση και το ωράριο θα είναι από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ με γενικούς ιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων και μεταναστών στην χώρα μας το επόμενο διάστημα» είπε σήμερα ο Γιάννης Μουζάλας, ενώ εκτίμησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι με βάση την εμπειρία θα υπάρξει μείωση των ροών τώρα που ουσιαστικά έκλεισαν τα σύνορα.

Να παραχωρήσουν τις κατασκηνώσεις που διαθέτουν για τα παιδιά των υπαλλήλων τους προκειμένου να φιλοξενηθούν σε αυτές πρόσφυγες ζητά με επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, και επικαλείται τα φιλάνθρωπα συναισθήματα και την ευαισθησία και αλληλεγγύη των τραπεζών μπροστά στο προσφυγικό δράμα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και παράλληλα την αντιευρωπαϊκή στάση κάποιων χωρών, τονίζει στην επιστολή

Action24.gr-Politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: